Vesti

Vršački atletičari odlični u Novom Sadu i Kruševcu

Atletičari Vršačkog atletskog kluba 1926 i Atletskog kluba Atina imali su zapažen uspeh na Prvenstvu Vojvodine za starije juniore, koje je minulog vikenda održano u Novom Sadu i u Kruševcu na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire.

Takmičar VAK 1926 Darko Ilić, na Prvenstvu u Novom Sadu, bio je treći u trci na 100 metara sa vremenom 12.15 sekundi, a Aleksej Fedor Pavkov prvi na 400 metara sa vremenom 52.01 sekundi.

Marko Mladenovski iz AK Atina je u Kruševcu osvojio srebrnu medalju i titulu vicešampiona Srbije, u trci na 300 metara, sa rezultatom od 42.88 sekundi. Dobar nastup su imali još i Knežević Dušan u trci na 60m sa preponama sa vremenom 14.06 i Aleksa Vejinović u trci na 60 m – 10.46.

  • Marko je ovu sezonu krunisao sa srebrnom medaljom i ličnim rekordom u trci na 300 metara. Treba podsetiti da je ove godine već osvojio titule šampiona Srbije u dvorani u višeboju i pojedinačno na 200 metara. Kruna njegovog rada biće za sedam dana na 7. Atinskim igrama, kada će pokušati taj uspeh ponovi na internacionalnom mitingu, gde se očekuju gosti iz Rumunije, Mađarske, Republike Srpske, kao i takmičari iz domaćih klubova, kaže Srđan Jovanović iz AK Atina.

AK Atina poziva sve Vrščane da dođu na Gradski stadion u Vršcu 29. septembra (nedelja) u 11 časova, da po prvi put gledaju pomenuto međunarodno atletsko takmičenje u Vršcu, na kojem se očekuje više od 250 takmičara. Ulaz je besplatan.

Ostale vesti