Vesti

Vrščani pokazali veliku društvenu odgovornost

Oko 1.000 Vrščana različitih životnih dobi, uprkos udarima košave koji su iznosili i do 130 km/h, odazvalo se pozivu gradonačenice Dragane Mitrović i zajedno sa gradskim funkcionerima posadilo prvih 1.000 stabala u vetrozaštitnom pojasu na međunarodnom putu ka Rumuniji.

Pored sugrađana i uglednih vrščana koji su se danas pojedinačno odazvali pozivu, akciji se pridružio i veliki broj udruženja, sportskih klubova kao i sve osnovne i srednje škole, a pored organizovanog prevoza koji je obezbedio Grad Vršac kako iz samog grada tako i iz seoskih naselja, prevoznik STUP Vršac učetvorostručio je broj svojih polazaka na gradskoj liniji kako bi prevezao sve zainteresovane učesnike u akciji.

U akciju su se uključila udruženja penzionera, invalida rada, SUBNOR, Lovačko udruženje „Fazan“ kao i veliki broj zaposlenih u kulturi, zdravstvu, javnom sektoru, a posebnu društvenu odgovornost pokazali su zaposleni u obrazovanju koji su i pored ovakvog vremena i nesnosnog vetra uspeli da animiraju oko tri stotine đaka osnovnih i srednjih škola da daju veliki doprinos uspešnom sprovođenju ove akcije.

Sadnice Belog jasena, sve pripreme i tehničku podršku akciji obezbedilo je JKP „Drugi oktobar“ čiji su zaposleni takođe bili na terenu sa svojim sugrađanima.

Grad Vršac apeluje da se ove mladice čuvaju i ne uništavaju, a sve sugraćane poziva da uzmu učešće u budućim akcijama koje su planirane u centru grada, na Gradskom jezeru, parku u Izbištu, Gudurici i brojnim drugim lokacijama.

Ostale vesti