Sportske vesti Vesti

Vrščani poneli titulu državnog prvaka

Na državnom prvenstvu u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje je održano proteklog vikenda u Vršcu, najuspešniji je bio Dragan Popov iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca, koji je sa osvojenim prvim mestom postao novi državni prvak u ovom sportu. Drugo mesto sa samo dva boda zaostatka osvojio je njegov klupski kolega Goran Đurković, a treće mesto je pripalo Dejanu Valeku iz Aerokluba „Novi Sad“.

Na takmičenju je održano ukupno sedam serija poletanja i sletanja, a pobednik je prvo mesto zaslužio ponajviše zahvaljujući jednoj takozvanoj „nuli“, najpreciznijem rezultatu i prizemljenju u sam centar cilja u petoj seriji. Pored tri prva plasirana, četvrto mesto je osvojio Ivan Pavlov iz AK „Novi Sad“, te su tako sam vrh tabele zauzeli članovi paraglajding reprezentacije u ovoj disciplini, ujedno i stipendisti Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Sa dobrim pojedinačnim rezultatima, takmičari iz Vršca su postigli i da prvo mesto u ekipnom plasmanu bude njihovo, te je ekipno zlato osvojio SPK „Berkut“, drugo mesto Aeroklub „Novi Sad“ i treće mesto Paraglajding klub „Beli orlovi“ iz Požarevca.

Takmičenje u Vršcu je ujedno bilo i završno kolo lige Srbije u preciznom sletanju, pa su proglašeni i pobednici lige. U generalnom plasmanu lige Srbije prvo mesto je osvojio Dragan Popov, pa je on domaću takmičarsku sezonu završio sa duplom titulom.

Drugo mesto je osvojio dejan Valek iz AK „Novi Sad“, a treću poziciju sa istim brojem poena u generalnom plamsanu su podelili Goran Đurković iz SPK „Berkut“ Vršac i Ivan Pavlov iz AK „Novi Sad“. U ekipnom plasmanu lige, najbolji u 2019.godini su bili takmičari AK „Novi Sad“, ispred drugoplasiranih pilota iz Vršca i trećeplasiranog Kluba vazduhoplovnih sportova „Košava“ iz Beograda.

Nakon nekoliko odlaganja održavanja ovog važnog domaćeg takmičenja, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, vreme je u subotu i nedelju bilo idealno za izvođenje velikog broja serija, a samim tim je i doprinelo da takmičenje protekne u odličnoj atmosferi i uslovima, u neposrednoj organizaciji Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Ostale vesti