Vesti

VUČIĆ: Država će pomoći jačanje vinogradara i vinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Država pomoći razvoju vinarstva i vinogradarstva, kroz jačanje proizvodnje, promocije i prodaje.

  • Mere iz Nacionalnog investicionog plana napravićemo zajedno sa strukom, samim vinarima i vinogradarima, kako bi pomoć bila usmerena na aktivnosti koje su njima potrebne, poručio je tim povodom predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je naglasio da velika tržišta, kao što su evropsko, kinesko i rusko, na kojima je plasirano mnogo proizvoda, zahtevaju ozbiljnu promociju kako bi srpska vina došla do izražaja.

  • Imamo vredne ljude koji su svoj trud i rad investirali u proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta. Država će pomoći da proizvodnju pojačaju i plasiraju. U Nacionalnom investicionom planu predvidjena su sredstva za razvoj vinarstva i vinogradarstva, dodao je predsednik.

Vučić je napomenuo da će biti izvojena i sredstva za razvoj infrastrukture, puteva i objekata koji su u funkciji ove dve delatnosti.

  • Razmatraćemo i mogućnosti administrativnih rasterećenja, transparentnijih uslova prodaje na tržištu i drugih olakšica kako bi pomogli brži razvoj vinske industrije, istakao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Foto: Aleksandar Avramesku

Ostale vesti