Vesti

Žardinjerama i cvećem protiv bahatog parkiranja

Na Omladinskom trgu, između ulica Vojvođanskih brigada i Igmanske, jutros su se pojavile žardinjere, a uskoro se očekuje i cveće. Žardinjere su namenski postavljene, kako bi se nesavesni građani sprečili da parkiraju na zelenoj površini, koja se nalazi preko puta velikog parkinga ispod Centra Milenijum.

Međutim, žardinjerama se ne mogu rešiti problemi sa kojima se suočavaju stanovnici ovog dela Omladinskog trga, jedinog koji nije uređen pred izbore 2016. godine. Nije uređen zato što tu žive ljudi koji nisu bili po volji bivšem direktoru Drugog oktobra i njegovim predstavnicima u bivšoj vlasti.

Uređen je deo ulice Vojvođanskih brigada, deo Omladinskog koji se naslanja na Bihaćku i ulicu Vojvode Mišića (bivša Borisa Kidriča). Postavljeni su novi trotoari, kolovoz, uređena su parking mesta i pristupni putevi garažama, obnovljeno je zelenilo.

A ovaj deo Omladinskog trga i dalje muku muči sa svakom kišom, snegom, zelenilom čije grane prete prolaznicima i automobilima parkiranim na rizli, koju su građani 2016. godine sami obezbedili i rasuli, uništenim kolovozom i trotoarima postavljenim pre četiri decenije.

JKP Drugi oktobar se odaziva svakom pozivu stanovnika ovog dela Omladinskog trga, kako zbog lošeg stanja visokih stabala, tako i zbog kontejnera koje je neki stručnjak postavio na ulaz u trafo stanicu, gde nikada nisu bili, na par desetina metara od uređenog kontejnerskog mesta.

Kontejnera čiji se sadržaj noću uvek nađe na putu kojim više stotina dece peške ide u školu i pored kojih se ostavlja građevinski šut, kabasti i drugi otpad, jer je ljudima mrsko da odu do deponije ili pozovu nadležne službe koje bi to učinile za njih.

Žardinjere nisu dovoljne da reše probleme stanovnika ovog dela Omladinskog trga.

Foto: Miloš Živković

Ostale vesti