Sportske vesti Vesti

Zlatno drugo mesto za srpske džudistkinje u Temišvaru

Takmičarke Džudo kluba Loomotiva iz Vršca, kao lavice borile su se za Srbiju na European Championship Club Cup u Temišvaru za uzrast starijih pionirki U15.

Redom su pred našim devojkama padale Mađarice (dva puta), Nemice i na kraju, ostade gorak ukus posle finala sa domaćom Rumunijom. Prema oceni Viktora Ožegovića, trener DŽ Lokomotiva, sudije su sebi dale za pravo da budu glavni akteri finala.

  • Ne bih više o njima. Nisu zaslužili da ih pominjem. Poraženi smo rezultatom 5:4.
    Zauzeli smo izvanredno 2. mesto, koje bi svakako oberučke prihvatili da nam je neko ponudio pre početka. Ali, devojke su zaslužili da budu zlatne. I bile su, kaže Ožegović.

Ožegović se posebno zahvalio ekipi Nemačke, koja je zauzela 3. mesto, a u finalu je Srbiji pružila podršku i svim srcem navijala za nas.

  • Ne zato što im je jedna “mala” Srbija simpatična, nego zato što je ta “mala” Srbija na ovom takmičenju bila “velika”, zahvaljujući našim devojkama velikog srca. Hvala im svima što su nas učinile ponosnim. A devojkama iz Rumunije čestitamo osvajanje 1. mesta, kaže Ožegović.

On se posebno zahvalio i svim trenerima i roditeljima koji su pružili podršku, kao i džudo klubovima Cement Beočin, Crvena Zvezda Beograd, Dinamo Pančevo, Jedinstvo Kačarevo, Okami Novi Sad, Partizan Kikinda i Sirig.

Ostale vesti