Sportske vesti

7. Atinske igre u atletici veoma uspešne u Vršcu

Atletski klub Atina iz Vršca uspešno je organizovao svoju tradicionalnu sportsku manifestaciju pod nazivom 7. Atinske igre u atletici. Takmičenje je održano 29. septembra 2019, na gradskom stadionu, a učešće su uzeli 11 klubova iz zemlje i inostranstva.

  • Od domaćih klubova su bili osim organizatora AK Atine, još i AK Tamiš-Pančevo, AK Panonija Pančevo, AK Dinamo Pančevo, AK Spartak Opovo, AK Kraljevo, AK Vak 1926. Od gostiju iz Inostranstva su bili prisutni CS Timisoara iz Temišvara, CS Lugoj iz Lugoža, CS Deta iz Dete, izjavio je predsednik kluba i organizator Srđan Jovanović.

Ovo je nastavak saradnje koja je uspostavljena u maju ove godine, kada je delegacija srpskih klubova predvođena delegacijom AK Atine, posetila međunarodno takmičenje u Temišvaru na njihov poziv. Tada je dogovorena međunarodna i regionalna saradnja između klubova Banatske regije, sa obe strane državne granice.

  • Ovu prliku bih iskoristio da izrazim zahvalnost predsedniku ASS Veselinu Jevrosimoviću i Generalnom sekretaru Slobodanu Brankoviću za logističku i moralnu podršku u organizaciju ovog takmičenja, kao i Sportskom Savezu Srbije na čelu sa Davorom Štefanekom i Goranom Marinkovića koji su prepoznali značaj Atinskih igara, izjavio je predsednik kluba i organizator Srđan
    Jovanović.
  • Zahvalnost dugujemo i preduzeću Swisslion, kao i Gradu Vršcu. Iako rezultati nisu bili u prvom planu, zablistalo je nekoliko takmičara, uglavnom osvajača medalja sa državnog Prvenstva i to Marko Mladenovski iz AK Atina, Marić Sanja iz AK Tamiša Pančeva, od kojih se očekuju da u narednom periodu budu budućnost srpske atletike, izjavio je predsednik kluba i organizator Srđan Jovanović.
  • Nastavak saradnje je gostovanje u Lugožu na takmičenju u kros kantriju u novembru mesecu, izjavio je predsednik kluba i organizator Srđan Jovanović.

Ostale vesti