Priprema zimnice je stara tradicija koja se i danas održava, a Vršačka pijaca je idealno mesto gde možete pronaći sve što vam je za nju potrebno.
Evo koraka u pripremi zimnice i pregleda cena na Vršačkoj pijaci:
Koraci u Pripremi Zimnice:
1. Izbor Sirovina: Krenite odabiranjem svežeg i zdravog voća i povrća. Na Vršačkoj pijaci možete pronaći raznovrsne opcije, od šarenih paprika do sočnih paradajza i svežeg voća. Odaberite sezonske namirnice za najbolje rezultate.
2. Priprema Sirovina: Očistite, operite i pripremite svoje sirovine. Uklonite nepoželjne delove i nagnječene ili oštećene plodove.
3. Recepti za Zimnicu: Pronađite ili osmislite recepte za svoju zimnicu. To mogu biti džemovi, kompoti, turšija, ajvar, ili čak ukiseljeno povrće. Prilagodite recepte svom ukusu i tradiciji.
4. Sterilizacija Tegli: Pre nego što napunite tegle, obavezno sterilizujte ih. To će obezbediti da vaša zimnica ostane sveža i sigurna za konzumaciju.
5. Kuvanje i Konzerviranje: Pripremite svoje recepte i kuvajte ih prema uputstvima. Nakon kuvanja, sipajte vruće pripremljene proizvode u sterilisane tegle i hermetički zatvorite poklopce.
6. Hlađenje i Skladištenje: Ohladite tegle na sobnoj temperaturi i zatim ih čuvajte na hladnom i tamnom mestu.Pravilno konzervirana hrana može potrajati mesecima i godinama.
Priprema zimnice je divan način da sačuvate sveže ukuse leta i jeseni za hladne dane. Na Vršačkoj pijaci možete pronaći bogatu ponudu proizvoda, podržati lokalne proizvođače i uživati u kvalitetnoj hrani tokom cele godine. Ne zaboravite, na pijaci možete i da pregovarate o cenama.