Sportske vesti Vesti

AK Atina odlična na Prvenstvu Srbije u višeboju

Takmičari Atletskog kluba Atina učestvovali su na Prvenstvu Srbije u višeboju za sve kategorije i postigli izvanredan uspeh, osvajanjem srebrne medalje Marka Mladenovskog i plasmanom u prvu trećinu čak 4 takmičara.

  • Ukupno je bilo prijavljeno čak 28 takmičara u troboju (sprint 60m, bacanje kugle i skok u dalj), što čini ovo takmičenje jednim od najjačih u poslednjih nekoliko godina, u konkurenciji mlađih pionira, kaže trener AK Atina Srđan Jovanović.

Marko Mladenovski je istrčao 60 metara za 8,32 sekundi, bacio kuglu od 3kg čak 10,55m i skočio u dalj 4,96 m, te time osvojio ukupno 2.229 bodova. Prvo mesto je zauzeo Tomić Luka,takmičar Mladeosti iz Zemuna koji je osvojio ukupno 2314 bodova.

Odličan nastup je imao i Tankosić Marko koji je trčao 60m 8,99, bacio kuglu 10,19m i skočio u dalj 4,28m, te osvojio ukupno 1.904 boda, što je bilo dovoljno za osmo mesto. Rame uz rame su mu bili klupski drugovi Knežević Dušan i Damjan Nemanja, koji su oborili svoje lične rekorde u svim disciplinama. Nastupio je dobro i Vejinović Aleksa, 60m – 10,22s, kugla 4,19m i skok u dalj 3,27m.

  • Ovo je odličan pokazatelj za predstojeće takmičenje koje će biti narednog vikenda u Beogradu, a to je Prvenstvo Srbije u dvorani u pojedinačnim disciplinama,gde se očekuje osvajanje nekoliko medalja. To je jedna nova generacija takmičara AK Atine, koja će nadmašiti prethodnu i pred kojom je budućnost i na međunarodnoj sceni, kaže trener AK Atina Srđan Jovanović.

Ostale vesti