Vesti

Akcija “Nedelja za čistiju Vojvodinu” i u Vršcu

Povodom donošenja Deklaracije o zaštiti životne sredine, koju je usvojila Skupština AP Vojvodine 28. maja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine sprovodi akciju „Nedelja za čistiju Vojvodinu“. Preko 20 opština i gradova je uzelo učešće u ovoj akciji i trenutno se sprovode mnoge aktivnosti na unapređenju stanja životne sredine.

„Nedelja za čistiju Vojvodinu” sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u AP Vojvodini, kojom je, između ostalog, predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana.

Ovim povodom Grad Vršac će sprovesti akciju sakupljanja otpada koji se nalazi duž saobraćajnica u zaštićenom području „Vršačke planine“ i sanaciju i uređenje divlje deponije u selu Straža. Ove aktivnosti Grad Vršac će sprovesti u saradnji sa Udruženjem za poboljšanje položaja mladih „Iz principa“ čija je jedna od delatnosti zaštita životne sredine danas od 13:00 na lokaciji punkta Turističke organizacije Vršca na raskrsnici ka Kuli i Crvenom krstu.

Ostale vesti