septembar 22, 2019
Sportske vesti

BORBA SA MEDVEDIMA: Ironman Kristifor Manču uspešan u Rumuniji

Ironman iz Vršca, Kristifor Manču, uspešno je završio ekstremni triatlon u Rumuniji, u regionu Transilvanije, koji je započelo preko 200 takmičara.

  • Plivalo se 1900 metara u prohladnom jezeru Vidraru. Spoljna temperatura bila je oko 10 stepeni. Start je bio grupni i svako se “borio” za svoje mesto. Inače, jezero Vidraru je jedno od vecih jezera u Evropi sa dubinom preko 170 metara, kaže Manču.

Triatlon je nastavljen vožnjom bicikla, u dužini od 90 kilometara, po izuzetno zahtevnom terenu i kroz fantastičan krajolik Transilvanije.

  • Ovaj teren karakterišu usponi od preko 1.500 metara, koji nisu ni malo naivni i zahtevaju dosta snage i umeća. Naročito nezgodna i opasna deonica jeste spust posle osvojenog vrha, gde se brzina na biciklu penje i preko 70km/h,što samu stazu čini izuzetno opasnom, ističe Manču.

Za kraj je trebalo “odraditi” i polumaraton trku, ukupne dužine od 21 kilometar, čiji se cilj nalazi na kraju 370 pređenih stepenika, kod statue boga Prometeja.

  • Jedna od najzanimljivijih i najopasnijih stvari na ovoj trci jeste normalna pojava medveda na stazi. To je njihovo prirodno stanište. Srećom, žandarmerija ih je terala, jer se nikada ne zna da li će krenuti na čoveka ili ne. Uspešno završena trka u prvoj polovini takmičara daje mi nadu da će rezultat u Beogradu, 22. septembra na sličnoj trci, biti dobar, kaže Manču i dodaje da tu završava ovogodišnju triatlonsku sezonu.

Više o ovom i svim drugim zahtevnim takmičenjima Kristifora Mančua, čeličnog čoveka iz Vršca, možete videti na njegovom Fejsbuk profilu, klikom OVDE.

Ostale vesti