novembar 18, 2019
Sport

Čelični Manču još jednom završio najteži triatlon Ironman

Vrščanin Kristifor Manču, jedini iz Srbije od 3.040 učesnika, uspešno je završio ovogodišnje triatlon takmičenje “Ironman France”, koje je minulog vikenda održano u Nici. Triatlon Ironman sastoji se od 3.800 metara plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i trčanja punom maratona u dužini od 42 kilometra.

Manču se zahvalio svima koji su pratili ovaj nesvakidašnji sportski poduhvat, koji iziskuje neverovatnu spregu fizičke kondicije i mentalne stabilnosti i na koji se odazivaju zaista samo vrhunski sportisti.

  • Dragi prijatelji, završio se i ovaj ludi Ironman France. Malo je reći da je bilo pakleno. Što uspona, što strašne temperature, da ne pričam o vlagi. Na kraju, zadovoljan sam kako se završilo. A svima vama koji ste me pratili i davali mi energiju – hvala od srca, poručio je Manču iz Francuske, putem društvene mreže fejsbuk.

Da podsetimo, Manču je prošle godine takođe uspešno završio najduže triatlon takmičenje Ironman, koje je održano u gradu Cervia u Italiji. Kristifor je tada postao jedan od 60 ljudi koji su ikada završili ovu disciplinu u Srbiji, za 40 godina postojanja triatlona Ironman.

Čestitamo Kristiforu Mančuu na izvanrednim rezultatima i očekujemo ga za duži intervju o poduhvatu koji mnogi sportisti mogu samo da sanjaju.

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti