novembar 22, 2019
Vesti

Donete bitne odluke za Grad Vršac

Skupština Grada Vršca, 37. po redu, održana je u Velikoj sali Gradske kuće. Glasalo se o 13 tačaka dnevnog reda.

Donete su odluke o promeni namene karastarskih parcela u ulici Đurđa Smederevca, o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine Grada Vršca neposrednom pogodbom u Bregalničkoj ulici, a usvojena je i izmena i dopuna Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivnje građevinskog zemljišta.

Usvojene su i izmene Odluke o postavljanju objekata na površinama javne namene, zatim Odluke o usvajanju izmene Generalnog urbanističkog plana Vršca, o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine grada Vršca javnim nadmetanjem u Velikom Središtu kao i o davanju na korišćenje putem zakupa nepokretnosti neizgrađenog građevinskog zemljišta Vazduholovnom savezu Srbije.

Usvojena su rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora DOO Helvecija Vršac o pokretanju postupka ponovne prodaje nepokretne i pokretne imovine kao i o prestanku funkija direktora Centra za socijalni rada Grada Vršac i Narodnog pozorišta “Sterija” Vršac.

Mirjana Knežević ponovo je izabrana na mesto direktora Centra za socijalni rad, dok je na mesto novog VD direktora NP “Sterija” postavljena Ivana Ranimirov, dosadašnji kustos Gradskog muzeja u Vršcu. Selektor festivala “Vršačka pozorišna jesen” Đura Mrđa imenovan je na mesto direktora ovog međunarodnog festivala.

Ostale vesti