Vesti

Dr Vešović “ubila” bolnicu, a nudi se da bude vlast u Vršcu?!

Predsednica Gradskog odbora DS dr Tatjana Vešović, najveći je krivac što je Opšta bolnica Vršac 15. septembra 2016. godine bila blokirana za više od 7.7 miliona dinara. Rukovodstvo bolnice podnelo je protiv dr Vešović krivičnu prijavu za proneveru.

Dr Vešović, poznata po sticanju kapitalnih dobara i šopinzima po Americi, krajem devedesetih poslata je iz Beograda u Vršac po zadatku, kao kadar JUL. Ko je ostao u DS, kada im je danas najbolja dr Vešović, koja od doktorske plate zida privatni Dom za stare od 1.400 kvadrata, na parceli od 4.400 kvadrata?

Aprila 2013. godine Opšta Bolnica Vršac aplicirala je za prekogranični projekat, koji je podrazumevao rekonstrukciju kompletnog prostora Službe ginekologije. Vrednost projekta za Opštu bolnicu Vršac bila je 501.000 evro.

Bolnica je svoje učešće od 75.000 evra obezbedila iz Razvojnog fonda APV. Menadžer projekta, bila je dr Vešović, sa mesečnom platom od 958,92 evra, za 15 meseci trajanja projekta. Na tu poziciju postavio je DS, očigledno sa jasnim ciljem.

Projekat, najblaže rečeno, nije realizovan. Inspekcija EU iz Bukurešta utvrdila je da je došlo do neopravdanog utroška sredstava. Sredstva su nenamenski trošena, odbijena je refundacija, a Razvojni fond je tražio povraćaj sredstava dobijenih za učešće. Usledila je prinudna naplata.

Dr Vešović i njeni “pajtosi” odgovorni su što je račun Opšte bolnice dugo bio u blokadi. To je ostavilo trajne posledice po odnose sa dobavljačima, zbog čega je ustanova konstantno na pragu blokade i u problemu sa nabavkom medicinskog materijala i lekova.

Bivši direktor Bolnice dr Zoran Ilić podneo je avgusta 2016. godine Višem tužilaštvu u Pančevu krivičnu prijavu protiv dr Vešović i njenih saradnika zbog sumnje u proneveru. Više tužilaštvo prosledilo je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Vršcu, uz dokumentaciju pribavljenu u predistražnom postupku od strane Komisije za evropske integracije, iz koje, prema zaključku Višeg tužilaštva, nedvosmisleno stoji postojanje sumnje u napred navedeno krivično delo.

Nastaviće se…

Ostale vesti