Kultura

“Zlatna jesen” u Gudurici ove godine od 30. avgusta do 1. septembra

Turističko-privredna manifestacija “Zlatna Gudurička jesen” ove godine održaće se u periodu od 30. avgusta do 01.sepetembra, dogovoreno je na sastanku organizacionog odbora manifestacije.

Predsednik Organizacionog odbora, predsednik saveta MZ Gudurica Željko Mrdalj rekao je da je ovo 18. manifestacija po redu i da je osnovni cilj manifestacije promocija tradicije, kulture Gudurice kao i vina ovog kraja.

Tokom trajanja trodnevne manifestacije u programu će učestvovati brojna kulturno umetnička društva kako iz zemlje tako i iz inostranstava pa će manifestacija imati i međunarodni karakter.

Kao i svake godine biće tu i popularna Vinska ulica u kojoj će gosti imati prilike da probaju vina iz Gudurice ali i iz drugih krajeva Srbije, proizvode od meda, izložbu ručnih radova i još mnogo toga intresantnog za posetioce manifestacije.

Na sastanku se razgovaralo o organizaciji za prijem i smeštaj gostiju, podrške volontera kao i takmičarskom delu manifestacije.

-Krenuli smo sa pripremom manifestacije na vreme, siguran sam da će gudurični kao i obično biti dobri domaćini i pokazati da je Gudurica krenula napred. U narednom periodu biće unapređena promocija ovog festivala, istakao je član gradskog veća Slaviša Maksimović.

Ovom prilikom predsednik udruženja građana “Selo plus” kao suorganizator manifestacije, Danijela Bou obišla je dečiju probu KUD Vinogradi iz Gudurice i uručila im prigodan poklon, ozvučenje neophodno za rad KUD.-a.

Boban Tomić predsednik KUD-a zahvalio se na poklonu i istakao da KUD Vinogradi ima dugu tradiciju, dobre rezultate i da će ovaj poklon doprineti da ove rezultate još poboljšaju.

Ostale vesti