Vesti

Godišnju platu veću od 20.000 evra ima 403 Južnobanaćana

Među onima koji su za utvrđivanje poreza prijavili godišnji dohodak veći od 20.000 evra nalazi se i 403 stanovnika južnog Banata, pokazuju podaci Poreske uprave Republike Srbije, koje možete pogledati OVDE.

Poreska uprava Republike Srbije, prema obrađenim podacima, u zakonom predviđenom roku, primila je ukupno 25.612 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2018. godinu.

Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2018. godini ostvarili dohodak veći od 2.470.644 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Poreska uprava dodaje da su najčešća prijavljivana zanimanja menadžer, direktor i inženjer, dok je 86 odsto prijavljenih muškog pola. Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 52 do oko 350 miliona dinara – godišnje.

Poreska uprava Republike Srbije je navela da, osim ovih, neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana za 2018. godinu.

Ostale vesti