Vesti

Humanitarno umetničko veče “Svi za Jovanu!” 17. maja u Vršcu

Humanitarna akcija pod nazivom “Svi za Jovanu” biće održana u Vršcu, u petak 17. maja, od 19 časova u amfiteatru Visoke škole strukovnih studija “Mihajlo Pavlov”. Akciju organizuje udruženje Vršačka afirmacija umetnika “ARS”.

Jovana Jovanović, svojim mestom rođenja ( 30. jula 2000.god.) je Vrščanka, dok je mestom stanovanja Kuščanka. Pohađa četvrtu godinu Hemijsko-medicinske škole, smer hemijski laborant, u Vršcu.

Kada završi školovanje i lečenje želja joj je da ulepšava ljudima životne momente šiminkom, manikirom, pedikirom, frizurom i neiscrpnim optimizmom, ističu organizatori humanitarne akcije.

Jovani je u oktobru 2018. godine saopšteno da ima karcinom kože. Početkom 2019. godine dijagnoza joj je potvrđena i od tad njena borba uz hemoterapiju počinje i traje do dana današnjeg. Jednostavno sam se postavila kao da ja nemam tu bolest. Sve će se to izlečiti i biću opet ona stara Jovana.

– Jednostavno nisam rekla nikada do sada sebi ‘Jovana, ti si bolesna, kaže Jovana.

Pored zdravog stava, borbe i volje za životom, koji je tek pred njom, najveću podršku joj pruža porodica, najbolji drugovi, drugari iz razreda i doma, ali i okolina – koja joj i finansijski pomaže da se izbori sa skupim troškovima lečenja i pratećih troškova, koji daleko prevazilaze finansijske snage njene porodice.

-Prošlog meseca održan je humanitarni koncert “Za našu Jovanu” u udruženoj akciji Doma učenika srednjih škola Vršac, Muzičke škole “Josif Marinković” i Vršačke Afirmacije Umetnika „ARS“. Ovoga puta smo mi iz VAU „ARS“-a pokrenuli još jednu humanitarnu akciju zajedno s našim brojnim prijateljima učesnicima da se pomogne ovoj hrabroj devojci da dobije konačnu bitku nad bolešću, koja je, verujemo, samo neprijatna i bolna epizoda u njenom dugom životu, kažu u VAU “ARS”.

Jovani je potrebna i finansijska pomoć.

Žiro račun na koji možete direktno uplatiti novac: 200-118346823-20, kod banke Poštanska štedionica a.d, na ime Jovana Jovanović.

Ostale vesti