Vesti

Humanitarno veče folklornih igara za Magdalenu

KUD “Branko Radičević” iz Uljme, GKUD “Laza Nančić” iz Vršca i KUD “Đura Jakšić” iz Pavliša, u subotu 14. septembra, od 17 časova, na školskom terenu u Vlajkovcu, organizuju Humanitarno veče folklornih igara za lečenje trogodišnje devojčice Magdalene Marković.

  • U organizaciji roditelja dece koja igraju folklor, a uz podršku Saveta MZ Vlajkovac, organizujemo humanitarni koncert za pomoć maloj Magdaleni. Ulaznice na koncert se neće naplaćivati, ulaz će biti na bazi dobrovoljnog priloga. Pozivamo meštane svih naselja kao i građane Vršca da nam se pridruže na koncertu i time pomognu da se što pre sakupi novac za operaciju Magdalene, saopštio je Jovan Ivkov predsednik KUD “Branko Radičević” iz Uljme.

Magdalena Marković se tokom čitavog svog života bori sa zdravstvenim problemima. Rođena je sa teškom i retkom vrstom srčane mane po tipu Tetralogije Fallot i bez plućne arterije. Rešenje njenog zdravstvenog problema nalazi se u Londonu, gde je Magdalena uspešno operisana prošle godine.

Kako bi Magdalena živela normalno, potrebno je da prođe i drugu, poslednju operaciju, koja bi značila njenu konačnu pobedu nad ovom teškom bolešću.

Ostale vesti