Stena od 10 tona zatvorila Stazu zdravlja na Vršačkom bregu

Stena od 10 tona zatvorila Stazu zdravlja na Vršačkom bregu

Autor :  nov 23, 2015

Velika stena, teža od 10 tona, veličine automobila, pala je na Stazu zdravlja na Vršačkom bregu, nedaleko od Kluba ekstremnih sportova "Izazov".

Članica Opštinskog veća Julkica Mitrašinović i predsednik Kluba ekstremnih sportova "Izazov" Miloš Lazarević upozoravaju sugrađane da sa padine iznad staze još uvek prete opasni stenoviti komadi.

- Apelujemo na Vrščane da ne koriste deo Staze zdravlja od Kluba "Izazov" ka platou ispod Vršačke kule, jer je još uvek prisutna opasnosta, rekla je Mitrašinovićeva.

DSC04142

Prema dogovoru sa lokalnom samoupravom, nestabilne stenovite komade koje još uvek prete, ukloniće članovi Kluba "Izazov".

- Odronila se stena na stotinak metara od našeg Kluba ka platou ispod Vršačke kule. Godinama je u procepu, među stenama od gnajsa rastao bor. Kako je rastao, uticao je na stvaranje pukotine, a ostalo je uradila kiša. Velika je sreća što se to desilo noću, između subote i nedelje, kada nema šetača, kaže Lazarević.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije