Izložba "Akvareli" sutra u vršačkom Gradskom muzeju
Odštampajte ovu stranicu

Izložba "Akvareli" sutra u vršačkom Gradskom muzeju

Autor :  okt 18, 2018

Gradski muzej Vršacu petak 19. oktobra organizuje izložbe Aleksandra Saše Bogdanovića "Akvareli".

Otvaranje izložbe, kako je najavljeno, zakazano je za 19 časova.

Umetnik će izlagati slike velikih formata u tehnici engleskog akvarela. Tematika će se odnositi na pojam kuće i ambijenta življenja koji kao motivi svedoče o ljudima vremenu i sudbinama.

- U ovom ciklusu slika preovlađuje moj intimni doživaljaj pa sam shodno tome dao slobodu uloge ciglama, zidovima, prozorima, fasadama, kapijama i svim elementima koji predi zaborav. Sve što sam uradio vuče sa sobom moj lični stav prema vremenu prošlom i sadašnjem, navodi Bogdanović.

Aleksandar Saša Bogdanović rođen 7.7.1947. godine u Vršcu. Višu pedagošku školu – likovni odsek u Beogradu završio je 1968. godine u klasi prof. Ante Avramovića. Od 1968. godine radi kao grafički dizajner u Gornjem Milanovcu u firmu „Tipoplastika“, zatim u Banja Luci u „Incelu“, u Vršcu u firmama „Banat“ i „Uča“. ULUV primljen 1996. godine i od tada redovno izlaže. 

Učesnik mnogobrojnih kolonija u zemlji i inostranstvu: Italija, Mađarska, Bugarska. Osnivač kolonije „Tragom Paje Jovanovića“ u Vršcu. Radovi mu se nalaze u mnogim privatnim zbirkama u Kanadi, SAD – u, Holandiji, Italiji, Rumuniji, Nemačkoj, kao i u muzejima u zemlji i inostranstvu: Muzeju akvarela u Bugarskoj u Trgovištu, Gradskom muzeju Vršac, Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, Muzeju u Budimpešti.Pogledaj prijevod

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"