Knjiga "Đavolji rep" predstavljena u Visokoj školi "Mihailo Palov"

Knjiga "Đavolji rep" predstavljena u Visokoj školi "Mihailo Palov"

Autor :  okt 19, 2018

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače "Mihailo Palov" bila je domaćin promocije jedne od knjiga slobodnog umetnika evropskog formata, vajara, skulptora i pisca Mio­draga Bate Marjanova.

Široj kulturnoj javnosti predstavljena je knjiga "Đavolji rep" sa podnaslovnom odrednicom Knjiga otuđenja (Nevezani snop 5), koju je 2015. godine priredilo Kulturno udruženje Beli bagrem iz Temišvara (Rumunija) u partnerstvu sa Timiškim županijskim savetom posredstvom Centra za kulturu i umetnost županije Timiš (izdavač: TEMPUS editura, Timisoara).

U fokusu promocije bilo je izdanje na srpskom jeziku, a knjiga je objavljena i na rumunskom jeziku. O knjizi snažne naslovne metafore pred publikom iz Vršca i Temišvara u Malom amfiteatru Visoke škole govorili su: akademik prof dr. Miodrag Milin (Rumunija), akademik prof. dr Lavinija Betea (Lavinia Betea, Rumunija), Borko Ilin (književnik i novinar iz Rumunije); Miodrag Obradov (urednik u TV Rumunija); dr Miloš Đorđević (prof. strukovnih studija i književni kritičar; Visoka škola, Vršac), dok je zapažanja doc. dr Brinduše Žujke (Učiteljski fakultet, Beograd i Visoka škola, Vršac) prenela dr Ljiljana Kelemen Milojević (Visoka škola, Vršac). Moderator promocije bila je dr Ivana Đorđev (Visoka škola, Vršac).

Ovaj dijalog o knjizi, u kojem su učestvovali i studenti Visoke škole, Vršac, oplemenjen je čitavom paletom kultura – srpskom, rumunskom i zapadnoevropskom i zaključen obraćanjem autora knjige Bate Marjanova.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije