Dodeljene nagrade "Branko Radunković – volja čini čuda"

Dodeljene nagrade "Branko Radunković – volja čini čuda"

Autor :  jun 06, 2018

Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda" organizovala je svečanu akademiju na kojoj su uručena priznanja.

Podstaknuti malim jubilejem organizatori su ove godine dodelili pet nagrada.

Ovogodišnji dobitnici su: Aleksandar Gajšek - urednik i voditelj kultne emisije "Agape" (koju je pre više od jedne decenije pokrenuo u sardnji sa akademikom Vladetom Jerotićem)", Igor Rašula - predsednik Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", Milan Bogojević - autor knjige "Milunka Savić - ordenje i ožiljci", Darko Nikolić - autor knjige "Gvozdeni puk" i po prvi put do sada, jedno svešteno lice: protojerej-stavrofor Kristo Aleksić - starešina Hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Novoj Pazovi.

- Predivni ljudi prepuni pozitivne energije okupili su se na jednom mestu. NJihove životne priče i iskustva napunili su "baterije" prisutnih, i to za celu godinu. Bilo je pesme i igre. Sreće i radosti! Teško je rečima opisati... To treba doživeti, kažu Dragoljub Vlahović i Zoran Vučetić iz "Male škole", koji su vodili program i bili domaćini.

Specijalni gosti bili su članovi Crkveno-gradskog hora "Sveta Tri Jerarha" iz Alibunara.

U programu su učestvovali i prethodni dobitnici ove nagrade: Studio savremene igre "Olja", Marina Kliska i Hor "Raspevani profesori", Lazar Rišar - maratonac iz Sombora, Dragan Vitorović - osnivač i predsednik Socijalno-humanitarnog udruženja paraplegičara i kvadriplegičara "Parakvad VŠ", Aleksandra Ninković Tašić - osnivač i predsednik Obrazovno-istraživačkog društva "Mihajlo Pupin".

Dok su se prošlogodišnji dobitnici: Arno Gujon - osnivač i predsednik Humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo", Radoš Bajić - glumac, scenarista i reditelj, i Maja Kovačević - majka jedanaestoro dece, vlasnik izdavačke kuće "Glas Srbije" i osnivač i predsednik udruženja "Knjeginja Persida Karađorđević" (za pomoć porodicama sa više dece), prisutnima obratili putem video poruka, jer iz opravdanih razloga nisu bili u mogućnosti da prisustvuju Svečanoj akademiji.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30