JKP "Drugi oktobar": Nova grejna sezona - bez povećanja cene gasa

JKP "Drugi oktobar": Nova grejna sezona - bez povećanja cene gasa

Autor :  okt 10, 2018

Jedna od najvažnijih informacija vezana za nastupajuću grejnu sezonu, a  koja najviše zanima naše sugrađane jeste cena grejanja. Tim povodom, JKP "Drugi oktobar" obaveštava sugrađane i korisnike komunalnih usluga, da je JKP "Drugi oktobar" donelo odluku da se cena toplotne energije ne menja, kao ni cena gasa.

Prilikom donošenja ovakve odluke imali smo u vidu da će ona doprineti nižoj  profitabilnosti preduzeća, ali ipak smo veći značaj dali našim sugrađanima, jer stavka grejanja znatno utiče na kućni budžet.

- Cenu gasa nismo menjali od januara 2017.godine, iako je bilo osnova za to, jer je u međuvremenu nabavna cena povećana za čak 45%.Ovim potezom, građanima Vršca, obezbeđena je najniža cena grejanja u zemlji.U sklopu priprema za početak grejne sezone, počeli smo sa obnavljanjem kotlova u toplanama, što direktno vodi do smanjenja potrošnje toplotne energije za oko 15%.Takođe, za sve toplane obezbedili smo kalorimetre čime je omogućeno direktno očitavanje potrošnje. To znači da ćemo ove godine prvi put meriti i očitavati proizvodnju toplotne energije u kWh.Što se tiče tehnologije, otišli smo korak dalje i okviru pilot projekta za Hemijsku školi i dve zgrade na Vojničkom trgu nabavili moderne podstanice, opremljene ulatrazvučnim merilima toplotne energije.U narednom periodu, modernizovaćemo svih 40 podstanica, čime ćemo građanima Vršca priključenim na toplane, omogućiti najkvalitetniju tehnologiju grejanja.Protekle nedelje započeli smo tople probe, a grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra i potpuno spremni je dočekujemo, kaže za portal eVršac direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

Pogledajte video :

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30