Direktor Poljoprivredne škole u Vršcu kršio zakon? (2. deo)

Direktor Poljoprivredne škole u Vršcu kršio zakon? (2. deo)

Autor :  nov 20, 2018

Prema dokumentaciji koju su nam dostavili nezadovoljni profesori Poljoprivredne škole u Vršcu, Srđan Kliska je znao, pa čak i pokušao da prikrije određena krivična dela, a u nekima je i svesno učestvovao. 

Prvi vršački informativni portal eVršac, u iščekivanju reakcije nadležnih organa, objaviće serijal tekstova sa konkretnim dokazima.  

Dana 15. aprila 2017. godine Božidar R. iz Vršca angažovao je građevinsku mehanizaciju jedne lokalne privatne firme i srušio objekat "Lukićevo" u vlasništvu Republike Srbije, čiji je korisnik bila Poljoprivredna škola.

Zaposleni u Poljoprivrednoj školi obavestili su policiju da neko uništava državnu imovinu. Policija je pred svedocima reagovala i identifikovala pomenute učesnike. Ceo slučaj prijavljen je i direktoru Poljoprivredne škole Srđanu Kliski i predsednici Školskog odbora Nini Dimić.

Prema našim saznanjima, niko od njih ništa nije preduzeo protiv počinioca ovog, sumnja se, teškog krivičnog dela. 

Čak šta više, Kliska je na sednici Školskog odbora tvrdio da je Božidar R. samo pokupio građevinski materijal, što implicira da je, prema Kliskinim tvrdnjama, objekat već bio srušen. Implicira i da je Kliska imao saznanja da će objekat biti rušen.

Postoje svedoci da je Božidar R. srušio objekat "Lukićevo". Postoje svedoci i da objekat nije bio srušen dok to nije uradio Božidar R. Njihova imena poznata su redakciji portala eVršac. Objekat magacin "Lukićevo" nalazi se u popisnoj listi osnovnih sredstava Poljoprivredne škole Vršac za 2017. godinu, što se vidi u fotografiji koja je ilustracija teksta.

Ukoliko postoji ikakav dokument na osnovu kojeg je porušen objekat "Lukićevo" u vlasništvu Republike Srbije, a čiji je korisnik Poljoprivredna škola Vršac, javno zahtevamo da nam se dostavi i mi ćemo ga objaviti. 

Ovo je samo jedna od 13 stavki krivične prijave koju su nezadovoljni profesori, u cilju zaštite Poljoprivredne škole Vršac, podneli Osnovnom tužilaštvu. Verujemo da će spisak biti i duži.

Nastaviće se... 

Autor: Aleksandar Čupić glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30