Gradonačelnica Mitrović ugostila ambasadora Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba

Gradonačelnica Mitrović ugostila ambasadora Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba

Autor :  nov 23, 2018

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib boravio je danas u Vršcu, i tom prilikom imao sastanak sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović.

Sastanku u Gradskoj kući prisustvovao je pomoćnik gradonačelnice Dejan Santrač i direktor JKP "Drugi oktobar" Nebojša Perić.

Na sastanku je  razgovarano o privrednom i ekonomskom ambijentu Vršca, aktivnostima grada u oblasti daljeg privrednog razvoja i iskustvima nemačkih investitora koji godinama unazad uspešno posluju u Vršcu. 

- Bila je ovo prilika da ambasadora Nemačke upoznamo sa gradom, privrednim resursima, ali mogućnostima za dalja ulaganja Nemačke. Takođe, razgovarali smo i o našim  planovima za ekonomsko osnaživanje i poboljšanje socio-ekononske situacije. Jedna od tema bila je i nova industrijska zona Sever, ali i naša dosadašnja iskustva sa brojnim nemačkim investitiorima koji uspešno rade u našem gradiu. Nismo izostavili ni mlade i mogiućenosti koje im grad nuti kako bi ostali u Vršcu, rekla je gradonačelica Vršca Dragana Mitrović.

ambasadorsibmitrovicprijem2018vs

- Ovo je moja prva zvanična poseta vašem gradu, i veoma sam zadovoljan onim što sam video. Raduje činjenica da je Nemačka - kroz privredu prisutna u vašoj sredini kao i da Grad i dalje radi na stvaranju uslova i lokacija za nova ulaganja. Razgovori su bili veoma značajni i moram da istaknem da je naš cilj da kroz naše razvojne projekte pomognemo Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, istakao je ambasador Tomas Šib.

.tomassibvrgkuca2018

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30