NSZ PANČEVO: Osnovni sud je tražio baš ćerku Stanke Simonović

NSZ PANČEVO: Osnovni sud je tražio baš ćerku Stanke Simonović

Autor :  dec 06, 2018

Nepotizam. To je jedina reč kojom se može opisati pokušaj zapošljavanja Vladane Simonović, ćerke predsednice Višeg suda u Pančevu, u Više tužilaštvo u Pančevu.

Nismo sigurni da nasledica mame, čije su presude trenutno u žiži javnosti, nakon što joj je Ustavni sud održao lekciju, jer je Gradu Vršcu uskratila pravo na pravično suđenje i time budžet grada usmerila ka bankrotu, a lokalnu samoupravu u politički iskonstruisanu svađu sa penzionerima, baš ispunjava uslove da iz Osnovnog suda pređe u Više tužilaštvo.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu, Đorđe Lukač, potvrdio nam je da je Osnovni sud, koji je kao prvostepeni podređen Višem sudu u kojem je Stanka Simonović predsednica, tražio upravo njenu ćerku Vladanu preko programa stručnog usavršavanja "Prva šansa". 

Tačno je da republičke institucije same vrše odabir kandidata za programe zapošljavanja. Ali, postavlja se pitanje, kako su odabrali baš Vladanu i da li Vladana ispunjava sve potrebne uslove? Kako kaže Lukač, po njenom dosijeu u NSZ, ona jeste ispunjavala uslove za Osnovni sud. Kao i mnogi drugi.

- Mi jesmo umreženi sa RFZO i PIO fondom, ali može se desiti da neko prođe, zato što nemamo saznanja da li je neko u Beogradu volontirao ili bio angažovan u sivoj zoni, objasnio nam je Lukač.

Sa razlogom pitamo kako, jer imamo saznanja koja se ne navode u njenom dosijeu, a činjenično su utvrđena. Vladana je, pre Osnovnog suda u Pančevu, radila kod notara u Beogradu i u Privrednom sudu u Pančevu. Program "Prva šansa" namenjen je onima bez radnog iskustva, kojih u velikom broju ima na spisku NSZ. Kako je došlo do njenog angažovanja, neko će morati da objasni.

Vladana se na poslu u Osnovnom sudu, navodno, pojavila svega nekoliko puta. To je izazvalo revolt zaposlenih, koji su dobro upućeni u ovaj slučaj i koji su nas o svemu i obavestili, nudeći dalju pomoć u angažovanju svih relevantnih insitucija, samo da se stane na put nepotizmu.   

Nastaviće se...

Autori: Miroslav MIlakov i Aleksandar Čupić

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30