POKAJALA SE: Dragana Rakić prepoznala politiku Ane Brnabić?

POKAJALA SE: Dragana Rakić prepoznala politiku Ane Brnabić?

Autor :  dec 08, 2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić bezrezervno podržava IT sektor u Srbiji. Deo IT sektora Srbije nalazi se i u Startit Centru u Vršcu, o kojem premijerka Brnabić ima samo reči hvale.

Brnabić je nedavno najavila da će u naredne tri godine biti uloženo 65 miliona evra u infrastrukturu IT sektora Srbije. Cilj je da Srbija i njena vlada naprave iskorak, da se od ekonomije zasnovane na investicijama, dođe do ekonomije zasnovane na inovacijama. Deo pomenutih sredstava plasiraće se i u Vršcu.

Politiku Ane Brnabić i jasne poruke, pre svega mladima, izgleda da je prepoznala i odlazeća potpredsednica DS Dragana Rakić. Ona je, pre par dana, prisustvovala radionici Startit Centra, kako bi se uverila u značaj projekta koji podržava i promoviše Brnabić. Uvidela je i koliko je pogrešila, kada je, pre samo godinu dana, javno u niskotiražnom listu "Danas", ničim izazvana vređala premijerku Srbije zbog posete Vršcu. 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, prilikom posete Vršcu tokom jubilarnih 60. Dana berbe grožđa, posetila je Startit Centar u Centru Milenijum sa konkretnim razlogom


- Imam dosta dobru komunikaciju sa IT zajednicom u tom gradu koja je fantastična. Ja sam i kao ministarka za državnu upravu i kao predsednica IT saveta dobila dosta dobrih predloga koje smo uključili u naše akcione planove za podršku informacionim tehnologijama. Drago mi je i što imaju jako dobru komunikaciju sa Gradom Vršcem i nadam se da ćemo u budućnosti i proširiti Start-IT centar, tako da će ovde biti još više mladih ljudi koji se bave informacionim tehnologijama i digitalizacijom, dodala je Brnabić

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je tada da će podržati mlade preduzetnike Vršca, ne samo u IT sektoru već i u svim drugim oblastima

- Ja ću se u Vršac vraćati još mnogo puta i videćemo da zajedno ovde pokrenemo još neke infrastrukturne projekte i da, kako god možemo, podržimo sve kompanije i sve mlade preduzetnike u Vršcu u IT i u svim drugim oblastima, naglasila je Brnabić.

Ivan Ćosić, domaćin sastanka preduzetnika sa premijerkom, rekao je da je sa Brnabić razgovarao o formiranju IT zajednice i o sjajnim projektima koji su pokrenuli, poput obuke za nezaposlene, zatim obuke u programiranju video igara i pravljenju web sajtova.

- Pričali smo o problemima koje IT firme imaju u svom poslovanju i kako te probleme možemo rešiti. Drago nam je da konačno imamo premijerku koja ima sluha za probleme IT zajednice, rekao je Ćosić posle pozitivnog sastanka sa Anom Brnabić.

Dragana Rakić, tada, o Ani Brnabić, Vršcu, Grožđebalu i Banaćanima

Dragana Rakić, u isto vreme subjektivni potpredsednik DS i objektivni novinar niskotiražnog lista "Danas" (apsolutno neprirodno prim. aut.), u tekstu "Premijerka protiv Lukasa", napisala je sledeće: "Da bi bila najveća vašarska zvezda, osim što treba dobro da zašećeri i uvije u oblande svoju svečanu besedu, premijerka mora da preskoči još jednu prepreku. Mora da zaseni folk pevača Acu Lukasa".

- Brnabićeva će na vašaru u Vršcu imati jaku konkurenciju. Osim što će za pažnju publike morati da se bori sa omamljujućim mirisima pečenih kobasica i pljeskavica, neodoljivim prizorima jagnjića i prasića nataknutih na ražanj i neverovatno glasnim ozvučenjem luna-parka montiranim u centru grada, premijerka će imati još jedan dodatni problem – kako da osmisli dobar motivacioni govor i osokoli posustale Banaćane, napisala je Rakić.

Autor: Aleksandar Čupić, glavni i odgovorni urednik portala eVršac

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30