Propao pokušaj opozicije da preko advokata nanese štetu Vršcu

Propao pokušaj opozicije da preko advokata nanese štetu Vršcu

Autor :  feb 21, 2019

Propao je i novi pokušaj opozicije da preko advokata i sa njima povezanih lica u pravosuđu Južnog Banata, prikupi jeftine poene na konto tužbi penzionera protiv grada Vršca, a vezano za nezakonitu naplatu samodoprinosa u određenom periodu.

Podsećamo sugrađane da je nezakonita naplata samodoprinosa penzionerima trajala za vreme vladavine Demokratske stranke i da je ta odluka suspendovana kada je Srpska napredna stranka, voljom naroda, dobila mandat da vodi Vršac.  

Lažni dušebrižnici i dalje manipulacijama žele to da sakriju, umesto da izađu pred narod i javno se izvine svim građanima Vršca, najviše penzionerima. Vreme je da odgovore kako su dva i po mandata, dok su bili na vlasti, uspevali da uredno skidaju penzionerima taj samodoprinos, a danas tvrde suprotno.

Ustavni sud u Beogradu usvojio je žalbu Grada Vršca i nedvosmisleno utvrdio da su Osnovni sud u Vršcu i Viši sud u Pančevu povredili pravo na pravično suđenje Grada Vršca, a po tužbi penzionera za samodoprinos. 

Da narodu bude jasnije, to znači da su sudovi u Vršcu i Pančevu nepotrebno podlegli pritiscima pojedinih advokata koji ne kriju mržnju prema lokalnoj vlasti u Vršcu, što konkretno za sud, na čijem se čelu nalazi Stanka Simonović, nije ništa novo.

Da podsetimo, advokat Gavrilović bio je funkcioner u Gradskoj kući i u isto vreme pravno zastupao tada Društveno preduzeće "Drugi Oktobar" koje je trošilo novac sakupljen od samodoprinosa za izgradnju kanalizacije. Advokat Stevica Nazarčić je ispred Demokratske stranke 2008. godine izabran za predsednika Skupštine opštine Vršac i tu funkciju je obavljao do 2012. godine, a od 2012. do 2016. godine bio je pokrajinski poslanik. Deo penzionera zastupa i bivši funkcioner Milucu Živkov. Imaju li obraz?

Viši sud u Pančevu, na štetu Vršca i Vrščana, i dalje ignoriše odluke Ustavnog suda. Za svaku presudu Višeg suda Grad Vršac je podneo ustavnu žalbu. Vršcu je Ustavni sud prvu žalbu usvojio 8. novembra 2018. godine. Prema nezvaničnim podacima, do sada je usvojeno 48 ustavnih žalbi.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović upozoravala je sugrađane penzionere da budu strpljivi do odluke Ustavnog suda, kakav god ishod bude bio, i da ne dozvole svojim advokatima da im načine ogromnu materijalnu štetu. 

Advokati, koji su zbog svog ličnog interesa gurnuli penzionere u ambis, mislili su da su njihova politička zaleđina i pređašnji uticaj na karijeru pojedinih sudija iznad zakona i time naneli ogromnu štetu kako svojim klijentima tako i sudovima u Vršcu i Pančevu. 

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30