ODLUČENO: Ponovo uspostavljen dvosmerni režim saobraćaja u ulicama Đure Cvejića i Trg Zelena pijaca

ODLUČENO: Ponovo uspostavljen dvosmerni režim saobraćaja u ulicama Đure Cvejića i Trg Zelena pijaca

Autor :  feb 22, 2019

Kako je ranije izvestio prvi vršački informativni portal eVršac (više o tome saznajte klikom OVDE) , Savet za bezbednost saobraćaja grada Vršca  doneo je Odluku o ponovnom uvođenju dvosmernog saobraćaja na Trgu Zelena pijaca i ulici Đure Cvejića.

Prema ovoj Odluci :

Menja se režim saobraćaja na Trgu Zelena pijaca u Vršcu, na delu od ulice Đure Cvejića do kolovoza Državnog puta IB reda broj 10, tako što se utvrđuje dvosmerni režim kretanja vozila.

Utvrđuje se obavezno skretanje udesno za vozila koja se sa kolovoza Trga zelena pijaca uključuju na Državni put IB reda broj 10 u smeru ka ulici Miloša Obilića.

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na Trgu zelena pijaca i to:

- od kućnog broja 8 do kućnog broja 10 obostrano na kolovozu i
- od kućnog broja 11 do kućnog broja 13 sa desne strane kolovoza (uz ogradu bivše zelene pijace).

Menja se režim saobraćaja na delu ulice Đure Cvejića u Vršcu, od Trga Zelene pijace do ulice Nikole Neškovića, tako što se utvrđuje dvosmerni režim kretanja vozila.

Zabranjuje se zaustavljanje i parkiranje vozila na delu ulice Đure Cvejića u Vršcu i to:

- obostrano na kolovozu,  od kućnog broja 6 do ulice Vardarske,
- na levoj strani kolovoza, od ulice Vardarske do ulice Nikole Neškovića i
- na desnoj strani kolovoza, od ulice Vardarske do kućnog broja 5 u ulici Đure Cvejića.

Odluku će sprovesti nadežno odeljenje Gradske uprave grada Vršca, a u narednim danima očekuje se postvaljanje saobraćajne signalizacije i obeležavanje kolovoza na pomenutim deonicama, te se svi stanovnici i učesnici u saobraćaju na ovim deonicama upozoravaju da striktno vode računa o novom režimu saobraćaja i postavljenoj signalizaciji.

Na sednici su takođe razmatrani i predlozi građana i ustanova, a iz tog razloga formirane su radne grupe koje će sagledati situaciju oko problema sa parkiranjem u ulici Nikole Tesle i ispred Specijalne bolnice „Dr Slavoljub Bakalović“ kao i projekat uvođenja potpunog elektronskog nadzora saobraćaja u zonama škola.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca, Miloš Vasić, poziva sve sugrađane i ustanove da svoje predloge i sugestije koje bi doprinele unapređenju saobraćaja u našem gradu dostave putem pisarnice Gradske uprave sa naznakom „Savetu za bezbednost saobraćaja Grada Vršca“, a Savet će u saradnji sa stručnim telima svaki predlog ramotriti i doneti najbolju odluku u interesu građana i u skladu sa propisima i standardima saobraćaja.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30