U Vršcu održana obuka za plasteničku proizvodnju aromatičnog bilja

U Vršcu održana obuka za plasteničku proizvodnju aromatičnog bilja

Autor :  mar 12, 2019

Centar za mentalno zdravlje Vršac u okviru projekta "Deinstitucionalizacija kroz zaštićeno stanovanje", koji sprovodi Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović", organizovao je obuka za plasteničku proizvodnju aromatičnog bilja.

 

Polaznici obuke bili su korisnici kuće zaštićenog stanovanja, ali i svi zaintersesovani sugrađani za ovaj vid proizvodnje.

Ovo je, kako je istaknuto, prva u nizu obuka koje će se baviti plasteničkom proizvodnjom ukrasnog bilja i izradom rukotvorina.

Da podsetimo, Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "dr Slavoljub Bakalović" Vršac je 2015. godine uz finansijsku podršku Evropske Unije, osnovala Centar za mentalno zdravlje u Vršcu i do sada uspešno deinstitucionalizovala više od 30 pacijenata.

U okviru ovog projekta Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" prošle godine otvorila kuću za zaštićeno stanovanje, na svom imanju na Margitskom putu.

Reč je o novoizgrađenom objektu, površine od oko 150 metara kvadratnih, u kome živi šestoro pacijenata, koji će , imaju priliku i da rade na imanju. 
Objekat ima tri spavaće sobe, kuhinju dva kupatila dnevni boravak, trpezariju i sobu za rekreaciju, i opremnjen je svim neophodnim nameštajem i tehnikom za samostalan život korisnika.

Vršac je jedan od retkih gradova, koji u okviru zdravstvene zaštite ima Kuću za zaštićeno stanovanje. 

Posebna pažnja posvećena je rehabilitaciji pacijenata kroz socio i radno okupacioni tretman korisnika, sa ciljem da se poboljša njihovo zdravlje i kvalitet života.

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30