Poziv za predloge za dodelu javnih priznanja grada Vršca otvoren do 8. aprila

Poziv za predloge za dodelu javnih priznanja grada Vršca otvoren do 8. aprila

Autor :  mar 22, 2019

Grad Vršac poziva sve sugrađane, da svoje predloge za dodelu priznanja ustanovljenih Odlukom Skupštine Grada Vršca, sa odgovarajućim obrazloženjem, dostave do 8. aprila, na pisarnici Grada Vršca, naslovljeno na gradonačelnici Vršca.

Priznanja se dodeljuju za izuzetne rezultate postignute u različitim oblastima privrednog i društvenog života i rada, kao i za posebne zasluge.

Nagrade će biti uručene na svečanosti, povodom dana i slave Grada, na dan Svetog Teodora Vršačkog 29. maja.

Javna priznanja Grada Vršca su : Nagrada za životno delo, zvanje Počasnog građanina i Povelja Grada Vršca.

1. Nagrada za životno delo se dodeljuje pojednincu koji je u toku svog radnog veka trajno ostvarivao izuzetne lične rezultate u oblastima nauke, društvenih delatnosti, umetnosti, privrede, sporta i drugih oblasti rada i stvaralaštva i time dao izuzetan doprinos ugledu i razvoju Grada Vršca. 

2. Zvanje Počasnog građanina Grada Vršca se dodeljuje pojedincu koji je svojim radom ili stvaralaštvom izuzetno doprineo afirmaciji kulturnih, istorijskih, privrednih i drugih vrednosti Grada Vršca. Počasnim građaninom Grada Vršca može biti proglašen i strani državljanin. 

3. Povelja Grada Vršca se dodeljuje pojedincu, ustanovi, preduzeću ili organizaciji koji su svojim izuzetnim delom ili graditeljskim poduhvatom ostvarili rezultate koji se mogu smatrati doprinosom kulturnoj, arhitektonskoj, privrednoj ili stvaralačkoj baštini uopšte, ili koji su lično doprineli ostvarivanju kapitalnih razvojnih projekata Grada. 

 

Grad Vršac i Evršac Group doo zajedno sprovode projekat "Centar za javno informisanje građana – interes građanskog društva"

  1. Najnovije
  2. Najčitanije

Pretraga članaka pomoću kalendara

« April 2019 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30