Vesti

IZLETELO IM: Opozicija sama dokazala spregu i svoj uticaj na vršačke sudije?

Očajnički pokušaj vršačke raspale opozicije, tačnije preostalih par pojedinaca koji se samoimenuju kao “lideri”, da ispolitizuje katastrofalne greške Osnovnog suda u Vršcu i opravda kampanju lažima koja je više od 2.000 penzionera dovela u zabludu, samo dokazuje mogućnost njihove povezanosti sa sudijama koje su nanele štetu svim Vrščanima.

Npad započinje lik sa nadimkom “Tito”, stečen u ranom detinjstvu, nadimkom koji dokazuje oduvek prisutnu bolesnu ambiciju za vlašću. Poznat je po tome što je, zbog fotelje i za “tepsiju ribe”, dovršio uništavanje Demokratske stranke i poklonio je kadrovima JUL, samo da bi kumu omogućio zloupotrebe na štetu vršačkog pozorišta.

Pokušao je na društvenoj mreži Fejsbuk da kritiku Osnovnog suda u Vršcu i sudije Milice Gavrančić predstavi kao odmazdu vlasti. U komentarima mu se pridružilo još njih nekoliko, poznatih po dokazanim obmanama i lažima i podjednako bučnih tokom osmišljene političke kampanje zaluđivanja naših najstarijih sugrađana.

Sam koncept objave, uz prostačke uvrede medijima koje uvek plasiraju oni koji nemaju argumente, da se u Vršcu nedeljama vodi kampanja protiv sudije Milice Gavrančić, jer se “drznula da se kandiduje za predsednicu suda a protiv kandidata Sns-a”, pokušaj je skretanja pažnje javnosti na nepostojeću političku pozadinu i pokušaj pranja ruku i obraza, koji se oprati ne mogu.

Mediji na osnovu činjenica i zaključaka viših pravosudnih instanci kritikuju stručnost, dostojnost i drskost sudije Milice Gavrančić, koja se, očigledno pod pritiskom ovakvih ili sličnih bukača, kandidovala za predsednika Osnovnog suda u Vršcu, uprkos tome što njena lična statistika učinka sada više ukazuje da bi trebala da razmisli o drugom zanimanju.

Stručnost, jer je sudija Gavrančić donela 334 presude pogrešno tumačeći određene članove zakona što je utvrdio Viši sud u Pančevu i uskraćujući pravo Gradu Vršcu na pravično suđenje što je utvrdio Ustavni sud. Dostojnost i drskost, jer je 104 presude, štetne kao i prethodne, donela nakon što joj je Ustavni sud jasno ukazao na zakonsku neodrživost njenih loših odluka.

U ovoj priči sa groznim epilogom po penzionere i njihove porodice, ni u kom obliku nema mesta politici. Ali je zanimljiva pretpostavka opozicije da sudija Gavrančić nije član SNS. Ili jeste? Kako oni mogu znati lična osećanja i eventualno političko ubeđenje sudije Gavrančić? Ako znaju, a nastupaju kao da znaju, njihova povezanost i umešanost više nisu teme za diskusiju.

Kad več pomenusmo povezanost i umešanost, podsećano penzionere i njihove porodice na agresivnu kampanju opozicije, koja je naše najstarije sugrađane ubeđivala da po svaku cenu tuže Grad Vršac. Rezultat je da je Grad tužilo 2.150 penzionera i da je iz budžeta, kase svih Vrščana, prinudno uzeto više od 102 miliona dinara. Epilog ovih sudskih sporova nije bitan jedino opoziciji i to iz dva razloga.

Prvi – Ukoliko Grad izgubi, opozicija će sadašnju lokalnu vlast nazivati lopovima, a ukoliko izgube penzioneri, opozicija će lagati da je sadašnja lokalna vlast opljačkala penzionere, iako je opozicija vršila vlast kada je penzionerima uziman novac za samodoprinos. Sadašnja vlast je to ukinula. Opozicija razmišlja o jeftinim političkim poenima, a ne o građanima. Njima nije bitno kome će sve naneti štetu kako bi se ponovo dokopali fotelja i budžeta. Sad to i dokazuju.

Drugi – Od 102 miliona dinara prinudno uzetih iz budžeta na osnovu neodrživih presuda donetih za rekordnih 300 radnih dana, 2.150 penzionera je na svoje račune dobilo svega 30 miliona. Par vršačkih advokata, nekadašnjih lokalnih funkcionera u vreme kada se penzionerima uzimao novac, koji su još uvek aktivni u opozicionim političkim organizacijama, zaradilo je 50 miliona dinara, preko par izvršitelja iz Pančeva, koji su zaradili 22 miliona dinara.

Hoće li ti opoziciono politički angažovani advokati vratiti taj novac, sada kada se sve presude preinačuju i kada je već izvesno da će svih 102 miliona dinara, uz troškove novih postupaka, u budžet morati da vrate upravo penzioneri i njihove porodice? Da hoće, javljali bi se penzionerima na telefone, ne bi ih izbegavali. Bruka i sramota.

Nastaviće se…

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti