Vesti

JAVNO PITANJE ZA DR VEŠOVIĆ: Kako ste stekli milion evra za privatni Dom za stare?

Portal Banatska Istina objavio je tvrdnju da dr Goran Vešović, suprug dr Tanje Vešović predsednice Gradskog odbora Demokratske stranke, odbornice u Skupštini Grada Vršca i ginekologa zaposlenog u Opštoj bolnici Vršac, ulaže milionsku cifru, u evrima, u izgradnju privatnog Doma za stare na Guduričkom putu u Vršcu.

Objava je potkrpeljena delovima projekta, na osnovu kojeg je, kako tvrde na ovom portalu, investitor dr Goran Vešović, dobio građevinsku dozvolu za izgradnju Doma za stare od, okvirno, 1.800 kvadrata, na placu od 4.400 kvadrata. U jednom od objavljenih segmenata piše i da je procenjena vrednost samo projektovanih arhitektonsko-građevinskih radova 89.554.920 dinara sa PDV-om, što je, prema današnjem srednjem kursu, više od 760 hiljada evra. Objekat je potrebno i opremiti, u skladu sa zakonom i zahtevnim standardima.

Pojedini delovi teksta su izbeljeni

U tekstu portala Banatska Istina navedeno je i nekoliko činjenica. Činjenica je da je dr Vešović bila istaknuti član Jugoslovenske udružene levice (JUL) i da se pre par godina učlanila u tada vladajuću DS, gde je ubrzo postala i predsednik gradskog odbora, koji je tada napustila većina članova. Činjenica je i da se, sudeći prema voznom parku i drugoj privatnoj imovini i objavama na fejsbuku, porodica Vešović lepo snašla u Vršcu, u koji je došla iz Beograda. Izgleda da im je i preteklo.

Na osnovu navedenog i u skladu sa, takođe činjenicom, da je dr Vešović, kao odbornica u Skupštini Grada Vršca, javna ličnost koja se nudi narodu da bude vlast, postavljamo pitanje: Kako ste stekli milionsku svotu u evrima koju ulažete u privatni Dom za stare, ako uzmemo u obzir podatak da ste od dolaska u Vršac radili za doktorsku budžetsku platu u Opštoj bolnici Vršac?

Postavljamo pitanje i vršačkoj javnosti: Mogu li svi doktori Opšte bolnice Vršac, koji od prihoda imaju samo budžetsku platu, da investiraju u privatnu delatnost više od milion evra, ili je to slučaj samo sa dr Vešović i njenim suprugom?

Foto: banatskaistina.com

Ostale vesti