novembar 18, 2019
Sport

KAF Banat Bulls velikim trijumfom do Prve lige

Ekipa Banat Bulls osvojila je Drugu ligu Srbije i sledeće godine nastupaće u Sport Klub Prvoj ligi Srbije. U istom ritmu u kojem su igrali cele sezone, Bikovi su i u finalu odigrali besprekornu utakmicu i ubedljivo savladali Klek Vitezove sa 49:3.

Bikovi su krenuli furiozno. MVP lige QB Banata Mladen Zlatić pronašao je svoju omiljenu metu WR Milana Nikolića za 55 jardi i TD, a kiker Marko Todorović realizovao je PAT (7:0). Još jedan od ključnih igrača Bikova upisao se u strelce u prvoj četvrtini. RB Nemanja Erečković pobegao je odbrani i TD trčanjem od 20 jardi povisio prednost svog tima. Marko Todorović je ponovo bio siguran (14:0).

Odbrana Banat Bulls-a koja je ove sezone dozvolila samo 12 poena, nastavila je da dominira na terenu. U prvom poluvremenu nisu dozvoljavali Vitezovima da dođu u priliku za poentiranje, a napad je koristio dobre startne pozicije koje su defanzivci kreirali.

U drugoj četvrtini Ivan Trninić istrčao je TD za 80 jardi i nagovestio ishod susreta. Mladen Zlatić nastavio je sa dobrom igrom i u end zoni pronašao TE Bojana Nešića. Todorović je potvrdio oba tačdauna ekstra poenima (28:0). Drugu četvrtinu zatvorio je rumunski internacionalac Georg Čereji kratkim trčanjem posle dužeg drajva (34:0).

Vitezovi su u drugom poluvremenu bili rešeni da poprave utisak. Na startu treće četvrtine napravili su dobar napad koji je kiker Zdravko Vujanov završio pogodivši FG (34:3). Međutim, odbrana Banata do kraja utakmice nije dozvolila novo poentiranje Kleka. Za još ubedljiviju pobedu Bikova postarali su se Čereji novim TD trčanjem, ovaj put za 30 jardi, a Todorović je posle 4 PAT-a poentirao i za dva poena.

U poslednjoj deonici, odbrana Banata završila je sezonu na najbolji mogući način. Igor Velimirović presekao je pas i odneo ga do end zone. Marko Todorović postigao je novi XP, ukupno sedmi svoj poen danas i postavio konačnih 49:3.

Za MVP-a finalne utakmice proglašen je TE Banat Bullsa Bojan Nešić.

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti