Sportske vesti

KK Partizan od sada igrače “kali” u Vršcu

Košarkaški klub “Partizan” pronašao je novu filijalu. Umesto dosadašnje saradnje sa ekipom “Mladosti” iz Zemuna, crno-beli će u budućnosti slati košarkaše na “kaljenje” u Vršac, potvrdio je prvi čovek kluba iz Humske Ostoja Mijailović.

Vršac je, kao Hemofarm, 2005. godine, osvojio Jadransku ligu, a pet puta je bio i vicešampion Srbije, u eri dominacije Partizana.

– Kao što je Partizan uvek mislio, i ove godine ćemo misliti na naše mlade igrače. Ne zaboravimo da je Partizan na pretprošloj sednici UO poslao KSS zahtev za povećanje broja dvojnih licenci i da je to usvojeno. Ove godine, mi ćemo potpisati sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Vršac, tako da će klub pored Mladosti iz Zemuna imati i Vršac u kojem će moći da razvija svoje mlade igrače. Nije ništa novo ako podsetimo da je za mlade igrače najvažnije da igraju i stiču iskustvo. To je dobro za njih, a dobro je i za klub, jer će na taj način biti spremni za izazov zvani prvi tim Partizana – poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

U Vršcu je afirmaciju stekao veliki broj košarkaša, poput Milana Mačvana, Bobana Marjanovića, Stefana Markovića, Darka Miličića, Marka Simonovića, Đorđa Gagića, Nemanje Dangubića, Nikole Milutinova, Luke Mitrovića…

Ostale vesti