novembar 13, 2019
Vesti

Koji su motivi sudije Gavrančić da ponavlja greške na štetu Vrščana?

Sudija koji greši i ponavlja greške, čak i posle jasnih upozorenja viših, ozbiljnijih i merodavnijih instanci, stvara sumnju da to čini svesno i da postoje motivi koji su mu ispred pravde i istine.

Ti motivi uglavnom su materijalne prirode, mada ne treba isključiti ni želju za moći i dominacijom nad drugima. 

Sudija Milica Gavrančić donela je ukupno 334 prvostepene presude protiv Grada Vršca, a po tužbama penzionera za samodoprinos. Za sada joj je preinačeno 54. I u svim drugim postupcima očekuje se isti epilog. Međutim, podatak koji vređa inteligenciju naroda, jeste da je čak 104 presude donela nakon što je Ustavni sud jasno utvrdio da ona greši i da je svojim presudama nanela štetu Gradu Vršcu.

Nije ona ovim presudama ugrozila samo funkcionisanje Grada, nego je načinila ogromnu materijalnu štetu svim penzionerima u čiju korist je presudila u prvostepenom postupku. Penzioner, koji je naplatio svega 20.000 dinara, zbog grešaka sudije Gavrančić, na kraju procesa, snosiće troškove vredne nekoliko stotina hiljada dinara. 

Tu dolazimo do sumnje u dodatni motiv, koji sudija nikako ne sme da ima. A sumnja postoji, jer je sudija Gavrančić ovakvim presudama omogućila advokatima i izvršiteljima enormne zarade, koje se mere u stotinama hiljada eura. Milionske zarade izvršitelja i advokata iznose čak dve trećine sume naplaćene iz budžeta Grada. 

Da su presude u startu bile realne i potpuno u skladu sa zakonom, procesi bi kraće trajali i mnogostruki dodatni troškovi bili bi izbegnuti. Da ponovimo, čak 104 loše presude, koje i bude sumnju, sudija Gavrančić donela je nakon što joj je Ustavni sud ukazao na grube greške i bukvalno napisao “uputstvo za upotrebu”. 

Koji je bio njen motiv da donosi presude koje će za sobom zasigurno povući žalbe, a zatim i dodatne žalbe na drugostepenu presudu? Da li je motiv za režiranjem dugih procesa materijalne prirode, ili želja za moći i dominacijom nad drugima?

Ili su motivi, kakve god prirode bili, sakriveni u obećanjima onih koji su je ubedili da se kandiduje za mesto predsednika Osnovnog suda u Vršcu, onih koji su joj u ovim sudskim procesima pružali logistiku kroz političke nastupe i medije, onih, koji su odlukom naroda, na izborima izgubili moć i sve privilegije…

Nastaviće se…

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti