Sportske vesti

Mladi ragbisti Vršca pokazali srce u Mađarskoj

Omladinci Gradskog ragbi kluba Vršac, mlađi od 14 godina, pojačali su Ragbi klub Warriors iz Temišvara i učestvovali u osvajanju drugog mesta na jakom internacionalnom turniru u mađarsakom Kečkemetu, na kom su okupile ekipe iz sedam zemalja.

Predsednik Gradskog ragbi kluba Vršac Darko Trailović, koji je zajednom sa Đuricom Lazom Benečom, sve vreme boravio sa mladim igračima, kaže da je organizacija turnira bila odlična, od smeštaja do samog takmičenja.

  • Svaka ekipa je uz sebe imala studenta koji je vodio računa da se ima dovoljno hrane, sokova, vode, da pozove doktor ako treba. Igralo se na potpuno novom Sportskom centru, na tri terena, u tri kategorije, U18, U16 i U14, kaže Trailović.

Beneč dodaje da su u kategoriji U14 za Warriors iz Temišvara igrali Vuk Pupavac i Nikola Remeljej Putnik.

  • U izuzetno teškoj finalnoj utakmici izgubili su za samo jedan esej. U kategoriji U 16 nastupili su Predrag Mišić i Adrian Daniel Božin, ali su se morali zadovoljiti petim mestom, kaže Trailović.

Trailović i Beneč ističu da je ovo veliko internacionalno iskustvo za mlade ragbiste iz Vršca, koji su se, pored dobre igre, istakli lepim i sportski korektnim ponašanjem, što je odlika samo pravih ragbista. Ovi momci su ponos i budućnost Gradskog ragbi kluba Vršac.

Ostale vesti