novembar 13, 2019
Vesti

NAMERA ILI NEZNANJE: U čijem interesu radi Sudija Gavrančić?

Sudija Milica Gavrančić, čiju kratku karijeru karakterišu ozbiljni propusti, uprkos nedostatku u praksi i dokazanim greškama sa dalekosežnim posledicama, iskoristila je inertnost i nezainteresovanost sadašnjeg predsednika Osnovnog suda u Vršcu Gorana Nikolića (kao da je na bolovanju) da se kandiduje za ovu odgovornu funkciju. 

Prvi ozbiljan propust, za koji javnost zna, tada izvršni sudija Gavrančić, napravila u slučaju jednog meštanina Grebenca. Tada je donela Rešenje bukvalno identično napisanim željama izvesnog tajkuna i uzurpatora državne zemlje, a na štetu pomenutog meštanina Grebenca. Kada je ovu nezakonitost izneo u javnost, Gavrančić je brzo suspendovala svoje rešenje. 

Šta bi se desilo da ovaj meštanin nije javno izneo svoje probleme? Želje tajkuna bile bi ispunjene, a Grebenčanin bi ostao bez celokupne imovine.

Viši sud u Pančevu preinačiće svih 334 presude sudije Gavrančić protiv Grada Vršca, a po tužbi penzionera za samodoprinos. Čak 57 presuda, u kojima je tvrdila da se Grad neosnovano bogati, već je preinačeno. Da sudija Gavrančić greši utvrdio je Ustavni sud. Čak 104 od ukupnog broja presuda Gavrančić je donela nakon što je Ustavni sud utvrdio da njene presude nisu osnovane.

Šta bi se desilo da se Grad Vršac nije obratio Ustavnom sudu? Sudija Gavrančić bi ugrozila gradski budžet i funkcionisanje svih javnih preduzeća i ustanova, socijalna davanja, vrtiće, Dom zdravlja, održavanje komunalne i putne infrastrukture…Grad ni stao.

Šta su donele presude Gavrančićeve? Penzioneri, prevareni opozicionom kampanjom sa ciljem da se posvađaju sa lokalnom samoupravom, moraće da plate stotine hiljada eura koje su advokati i izvršitelji naplatili zahvaljujući upravo načinu na koji je Gavrančićeva režirala sporove.

U čijem interesu radi sudija Gavrančić? U interesu građana sigurno ne, a pravda i istina su u njenim slučajevima pod velikim znakom pitanja. O sumnjama u druge motive (materijalni motiv, moć nad drugima), već smo pisali, ali ne i da li su to možda njeni lični motivi ili motivi njoj bliskim osobama.

Otac sudije Gavrančić, Rajko Milović, bio je osnivač i visoki funkcioner Pokreta VRER i direktor velike filijale DDOR. Sa svojim kompanjjonima vedrio je i oblačio, uticao na sudbine svih Vrščana. Promenom vlasti njihova moć je nestala, ali ne i njihova žeđ za vladanjem i dominiranjem, što se vidi kroz neuspešne pokušaje opstrukcije rada lokalne vlasti. 

Da li je i kandidatura sudije Gavrančić za predsednika Osnovnog suda u Vršcu pokušaj Milovića i njegovih partnera da instaliraju sebi podobnu figuru, preko koje će ostvarivati lične interese?

Nastaviće se… 

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti