Vesti

Odbornice otpočele kampanju borbe protiv nasilja nad ženama

Kampanja 16. dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, koja će trajati do 10. decembra, kada se obeležava Međunarodni dan ljudskih prava, započela je akcijom u organizaciji odbornica Skupštine Grada Vršca.

Odbornice Grada Vršca okupile su se u holu Gradske kuće, kako bi javno pružile podršku žrtvama nasilja i apelovale da se svi građani uključe u zajedničku borbu protiv svih oblika nasilja, jer su na kraju svake godine statistike poražavajuće, bilo da je u pitanju nasilje u porodici, na ulici, vršnjačko nasilje…

  • Mi zajedničkim snagama moramo da svakodnevno podižemo svest o tome da se nasilje na žalost dešava i da svako od nas može postati žrtva nasilja. Apelujemo da se nasilje mora prijavljivati, postoje institucije koje se svakodnevno bave tim problemom i SOS telefoni na koje se žrtve nasilja mogu obratiti za pomoć, rekla je Livija Stanojev koordinatorka ženske odborničke mreže Skupštine Grada Vršca.

Nažalost, opozicione odbornice nisu se odazvale pozivu na akciju povodom početka kampanje 16. dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, kao da ih ovo bitno društveno pitanje uopšte ne dotiče.

Ostale vesti