novembar 15, 2019
Vesti

POZIV PORESKOJ UPRAVI: Pojedini advokati iz Vršca utajili porez?

Osnovni sud u Vršcu, za svega 300 radnih dana, doneo je neverovatnih 2.150 presuda protiv Grada Vršca, a po tužbama penzionera za samodoprinos. Sve te presude, posle odluke Ustavnog suda, biće preinačene, ali se sa preinačenjima nekako ne žuri, kao što je to bio slučaj kada su vršačke sudije donosile skandalozne presude o neosnovanom bogaćenju Grada.

Neverovatnu “efikasnost” parničnih sudija Osnovnog suda u Vršcu iskoristilo je nekoliko advokata. Prinudno, naplatili su skoro 50 MILIONA dinara iz budžeta Grada. Izvršenja su vršena u roku od par dana po presudi, a izvršitelji su se naplatili oko 22 MILIONA dinara.

Da sve predstavimo jasnije, iznećemo i činjenicu da je Grad Vršac, posle preinačenja presuda, zahtev za prvo protivizvršenje podneo pre dva meseca. Izvršni sudija u Osnovnom sudu u Vršcu Snežana Božanović još nije donela odluku o tome. Sada im se ne žuri?

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, iako su naplatili 50 miliona, svi advokati koji su učestvovali u ovoj lakrdiji sa ozbiljnim posledicama i dalje paušalno plaćaju obaveze prema Državi. Da li je moguće da niko od njih nije pojedinačno naplatio šest ili osam miliona da promeni poresku prijavu i uđe u “knjigaše” ili u sistem PDV?

Pozivamo Poresku upravu da pošalje inspekciju svim javnim izvršiteljima iza kojih se kriju vršački advokati. Izvršitelji su prinudno naplaćivali sredstva iz budžeta, a zatim ih uplaćivali na račune advokata. Da li su naplaćena sredstva uplaćivali na račune advokata prijavljene Poreskoj upravi, ili na neke druge račune kako bi se prikrila stvarna primanja, neka utvrdi inspekcija.

A bliskost oca sudije Milice Gavrančić, koja je donela čak 334 skandalozne presude (do sada 57 preinačeno), sa advokatom u penziji koji je zastupao više stotina penzionera, osnov je da se u ovu priču uključe i drugi državni organi, kao i Visoki savet sudstva.

Da advokati znaju da se “zaigraju” sa sistemom dokazuje i slučaj novosadske advokatske kancelarije, koja je u jednom danu imala više ročišta, jedno za drugim, i na svakom je podnosila zahtev za nadoknadu putnih troškova. Da nisu posle svakog putovali za Novi Sad i vraćali se za Vršac?

Što pred svedocima u Osnovnom sudu u Vršcu reče jedan od advokata penzionera zastupnicima Grada Vršca “šta se bunite, ovo je legalna pljačka”.

Nastaviće se…

Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti