Alibunar Vesti

Predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić: Nastavićemo da pomažemo decu

Dušan Dakić, predsednik Opštine Alibunar kaže da je porodica s šestoro dece iz Novog Kozjaka godinama pod nadzorom Centra za socijalni rad, da im lokalna samouprava godinama pomaže i da će nastaviti da pomažu decu i u narednom periodu.

  • Ove jeseni lokalna samouprava je kupila nov šporet “smederevac”, ogrev, a javno komunalno preduzeće je jesenas očistilo dvorište od otpada i upristojilo koliko-toliko uslove za život. I lokalna samouprava, i Crveni krst, u vise navrata su porodici nosili čistu i toplu odeću i obuću, pakete sa sredstvima za higijenu, pakete sa hranom. Ja sam i danas obišao tu decu i nastaviću i ubuduće da ih obilazim i pomažem koliko god je to moguće, rekao je predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić za portal srbijadanas.com.

On je podsetio da je jedno od šestoro dece smešteno u hraniteljsku porodicu, jer je u pitanju dete s teškoćama u razvoju, a kaže i da je najstariji dečak već bio smešten u hraniteljsku porodicu iz koje je pobegao.

  • Lokalna samouprava je preko Centra za socijalni rad godinu dana realizovala uslugu “porodični saradnik”. Za to vreme bio je plaćen jedan mladić da decu redovno obilazi i da im pomaže. U to vreme najstariji dečak se vratio i u školu na neko vreme. Centar za socijalni rad u Alibunaru ponovo će pokrenuti ovu uslugu. U samoj porodici postoje otpori za rešavanje njihovog problema, što je i prilikom današnje posete bilo naglašeno, ali ćemo u saradnji sa svim institucijama nastojati da nađemo najoptimalnije rešenje koje će biti na dobrobit dece, zaključio je predsednik opštine Dakić.

NAJNOVIJA VEST:

Deca iz Alibunara noćas smeštena u ustanovu za nezbrinutu decu

Šestoro dece, koja žive sama u Kozjaku kod Alibunara, tokom noći su smeštena u odgovarajuću ustanovu za nezbrinutu decu u Vojvodini, prenosi RTS pozivajući se na nezvanične informacije.

Kako navodi, deca su dobro i svi su na istom mestu, odnosno nisu razdvojeni, a nadležne službe bi trebalo da tokom dana provere njihovo zdravstveno stanje.

RTS napominje da još nije dobio zvanične potvrde ovih informacija.

Ostale vesti