Vesti

Predstava za đake prvake o bezbednosti u saobraćaju

Grad Vršac i Agencija za bezbednost saobraćaja, organizovali su danas u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum, pozorišnu predstavu “Pažljivko”, kojoj su prisustvovali đaci prvaci svih osnovnih škola. Bilo ih je ukupno 450 i bilo je predivno videti punu kongresnu dvoranu dece kako se raduju likovima u predstavi.

Kroz formu predstave za decu, mališani su imali priliku da saznaju i nauče kako da se ponašaju bezbedno u saobraćaju i na šta posebno da obrate pažnju na putu od kuće do škole.

Grad Vršac je kao poklone podelio školske rančeve svim đacima prvacima a predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Radivoje Trifunović je podelio vredne retro – reflektujuće narukvice sa likom Pažljivka.

Takođe je svaki đak dobio od strane Agencije za bezbednost saobraćaja Saobraćajni bukvar koji na zanimljiv način deci približava teme bezbednog ponašanja u saobraćaju. Bukvar je predviđen kao savremeno učilo koje omogućava roditeljima i nastavnicima đaka prvaka, da ih na lak način upoznaju sa osnovnim pravilima saobraćaja sa kojima se deca susreću od kuće do svoje škole.

Usmeravanje dece na bezbedno ponašanje u saobraćaju je veoma značajan korak ka poboljšanju stanja bezbednosti dece u saobraćaju na teritoriji Grada Vršca a predstava „Pažljivko“ je postigla pun efekat jer je ostvarila direktan kontakt dece sa učesnicima predstave koje su đaci odmah prihvatili kao svoje drugare.

Ostale vesti