Vesti

Predstavljeni ciljevi projekta Podrška socijalnoj inkluziji Roma u Vršcu

Projekat “Podrška socijalnoj inkluziji Roma u Vršcu” predstavljen je danas u Gradskoj kući. Prezentovani su ciljevi, projektne aktivnosti i očekivani rezultati projekta.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ – „Inicijativa za inkluziju FAZA 2“, Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ planira aktivnosti i saradnju direktno sa gradovima i opštinama.

Grad Vršac, kao jedan od odabranih gradova, doprineće kroz aktivnosti projekta “Podrška socijalnoj inkluziji Roma u Vršcu”, smanjenju socijalne isključenosti Romske populacije, povratnika/ca i drugih marginalizovanih grupa.

Projekat “Podrška socijalnoj inkluziji Roma u Vršcu” vredan je 152.692 Evra, od čega je 10 odsto sredstava obezbeđeno iz budžeta Grada Vršca.

Pored Tatjane Nikolić članice gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu, predstavljanju pomenutog projekta prisustvovali su Vesna Vidojević GIZ projektni menadžer, Aleksandar Popović SKGO menadžer i savetnik za pripremu projekta i Uroš Nedić koordinator AG Impuls koja je partner na projektu.

Ostale vesti