septembar 23, 2019
Vesti

Prodat “Prometov” lokal na Trgu Svetog Teodora Vršačkog

Imovina Društvenog preduzeća u stečaju “Promet” iz Vršca bila je predmet javnog nadmetanja koje je juče održano u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, na Terazijama u Beogradu. Prodavani su lokali u Vršcu i Jasenovu.

U prvoj celini bio je lokal u Vršcu, površine 78 kvadratnih metara, na Trgu Svetog Teodora Vršačkog 9, sa početnom cenom od 5.617.295 dinara. Prema nezvaničnim informacijama, kupio ga je jedan Vrščanin za 5.8 miliona dinara.

Stečajni upravnik Miroslav Gligorić, u cilju zaštite i namirenja poverilaca, smatrao je prodaju javnim nadmetanjem najcelishodnijom, jer ovaj način prodaje garantuje minimalnu cenu u slučaju prijave bar jednog kupca. Smatrao je i da se, u slučaju prijave većeg broja kupaca, povećavaju se šanse da se u nadmetanju ostvari veća cena, što se sa lokalom u Vršcu i desilo.

U drugoj celini bio je lokal u Jasenovu, u Lenjinovoj 10. Reč je četiri prostorije trgovine (površine 170 kvadrata) u prizemlju stambeno – poslovne zgrade i pokretnoj imovini, odnosno opremi za prodavnice. Početna cena za tu celinu bila je 856.948,50 dinara. Do danas, naša redakcija nije dobila potvrdu o ishodu licitacije

Stečajni dužnik DP “Promet” je vlasnik navedenih nepokretnosti i ima sve potrebne dokumente o vlasništvu.

Ostale vesti