Vesti

Projekat “I žena je čovek” fascinirao francuskog atašea

Projekat Udruženja Duševna Oaza Vršac koji je trajao tri meseca “I žena je čovek”, za koji je Ambasada Francuske dodelila subvenciju za najuspešniji projekat u Srbiji, uspešno je realizovan u saradnji sa SBPB “Dr Slavoljub Bakalović”.

Cilj projekta bio je osnaživanje žena koje su pretrpele nasilje u porodici, a koje se nalaze na lečenju u psihijatrijskoj bolnici zbog ugroženog zdravlja, depresije i anksioznosti. Hortikulturna terapija pokazala je pozitivan učinak kod ovakvih psihičkih poremećaja.

Povodom završetka projekta ataše Francuske u Srbiji Bertrand Mije posetio je Psihijatrijsku bolnicu i “Duševna Oaza” kako bi se detaljno upoznao sa realizacijom ovog projekta i radom Udruženja. Projekat su prezentovale dr Tatjana Voskresenski, direktor psihijatrijske bolnice i prof. Miroslava Kućančanin direktor/zastupnik Udruženja i koordinator projekta.

Po rečima atašea Bertranda Mije projekat je, na njegovo veliko zadovoljstvo, uspešno realizovan. On je izrazio želju za daljom saradnjom, naročito zbog toga sto je čuo i izjave učesnica u projektu, koje su rekle da im je ova terapija veoma prijala u cilju poboljšanja njihovog mentalnog stanja i pouzdanja koje su stekle kroz dugogodišnji kreativni rad u Udruženju.

Ostale vesti