septembar 22, 2019
Kultura

Samoodrživi sistem apsurda Stevana Kojića u Konkordiji

Izložba “Samoodrživi sistem apsurda”, autora Stevana Kojića, biće otvorena 13. septembra, u 19 časova, u Gradskom muzeju Vršac, u velikoj sali “Konkordije”. Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Istraživanja Stevana Kojića baziraju se na ukrštanju nauke, tehnologije i umetnosti. Svoje interdisciplinarno istraživanje najčešće realizuje kroz hibridne instalacije, digitalne animacije i fotografiju.

U okviru višegodišnjeg projekta Samoodrživi sistemi apsurda, umetnik se bavi temama kao što su ekologija, genetika i veštačka inteligencija. Kreira specifične bio-tehnološke strukture, koje služe kao potencijalna samoodrživa staništa i kao interfejsi za komunikaciju u relacionom sistemu pojedinac – društvo – tehnologija – priroda.

Stevan Kojić (1973, Kikinda) diplomirao je i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Redovni profesor je na Katedri za nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu i na Fakultetu likovnih umjetnosti u Cetinju.

Kojić je učestvovao na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Austriji, BIH, Japanu, Južnoj Koreji, Kanadi, Makedoniji, Nemačkoj, Rumuniji, SAD, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Tajvanu, Francuskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj. Radovi mu se nalaze u više privatnih i javnih kolekcija.

Ostale vesti