Sportske vesti

Škola atletike VAK 1926 – najbolji izbor za Vaše dete

Najtrofejniji Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926) objavio je poziv za upis novih članova u “Školu atletike”.

Deca su u školi atletike raspoređena u dve uzrasne grupe. Atletska školica namenjena je deci od 5 do 8 godina, dok u Pionirskoj školi atletike vežbaju deca od 9 do 11 godina.

Kroz programe Škole atletike VAK 1926, uz poštovanje svih trenažnih principa, deca uče kako da pravilno trče i da dišu, čime se podstiče pravilno držanje tela i optimalno utiče na razvoj celokupnog lokomotornog aparata.

Atletika predstavlja najbolji vid fizičke aktivnosti za decu, jer se atletskim vežbama utiče na razvoj motoričkih sposobnosti, na brzinu, izdržljivost, koordinaciju, gipkost, snagu.
Takođe, atletika pruža mogućnost da se kod dece razvije upornost, poveća koncentracija deteta, volja i istrajnost. Dete se iskazuje u svojim individualnim sposobnostima i sklonostima, ali se takođe razvija i timski duh tokom ekipnih takmičenja.

Dodatne informacije o treninzima i upisu u Atletsku školicu i u Pionirsku školu atletike VAK 1926, dostupne su na broju telefona: 064 24 39 071 (profesor fizičkog vaspitanja i atletski trener Alen Rizvić)

Ostale vesti