septembar 22, 2019
Vesti

SVI PITAJU ZA CECU: Grožđebal predstavljen u Temišvaru

Vrščani u dane Berbe grožđa svake godine iz susedne Rumunije dočekuju više desetina hiljada posetilaca. Ove godine, zbog besplatnih koncerata popularne Svetlane Cece Ražnatović i Alena Islamovića, ali i OK benda i Amadeus benda, očekuje se još veći priliv gostiju iz inostranstva, što indirektno znači i ozbiljan profit za vršačke ugostitelje, hotelijere i trgovce.

Turistička organizacija Vršca, tradicionalno, predstavila je ovu vršačku svetkovinu u restoranu Lloyd u Temišvaru. Brojnim novinarima obratili su se Marija Šošić zamenik konzula Srbije u Temišvaru, Tatjana Palkovač direktor TOV, Ognjan Krstić predsednik udrženja Saveza Srba u Rumuniji i Nikola Cuculj vitez vina iz Vršca.

Novinari iz Rumunije, posle uvida u detaljan program, pokazali su veliko interesovanje za 62. Grožđebal, a najviše pitanja bilo je vezano upravo za koncert Svetlane Cece Ražnatović.

GKUD Laza Nančić ponosno blistao u Temišvaru

Posle konferencije, GKUD Laza Nančić predstavio se spletom igara na Trgu Pobede, što je animiralo veliki broj stanovnika Temišvara i turista koji su se tu zatekli. Majstorstvo GKUD Laza Nančić propraćeno je gromoglasnim aplauzima i glasnom podrškom tradiciji naroda sa naših prostora.

Ostale vesti