Sportske vesti Vesti

Tamara Kostić i Damir Fejzić najbolji sportisti Vršca u 2019. godini

Sportski Savez Vršca, pod pokroviteljstvom Grada Vršca, organizovao je tradicionalnu manifestaciju Izbor sportiste godine Grada Vršca za 2019. godinu. Svečanost je organizovana u Kongresno-muzičkoj dvorani Centra Milenijum.

I ovogodišnja manifestacija okupila je u Kongresno-muzičkoj dvorani veliki broj sportista, sportskih radnika i ljubitelja sporta. Nagrade su dodeljivane u nekoliko kategorija a najviše priznanja dodeljeno je u kategoriji sportskih nada od kojih je ukupno bilo 46.

Na samom početku, prisutnima su se obratili gradonačelnica Grada Vršca Dragana Mitrović i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

  • Grad Vršac, kao jedna mala sredina iznedrio je vrhunske sportiste i izgradio najsavremenije sportske objekte poput Centra Milenijum i Olimpijskog bazena, a lokalna samouprava će nastaviti sa podrškom sportskim klubovima i razvoju bazičnog sporta tako što će kako u samom gradu tako i u seoskim sredinama nastaviti sa izgradnjom sportskih terena i zatvorenih sala za fizičke aktivnosti, rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Milenković pozdravio sve prisutne i preneo pozdrave od predsednika saveza Davora Štefaneka.

  • Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas sa vama, prvi put sam ovde i iz razgovora koji smo vodili pre ovog proglašenja Sportiste godine Grada Vršca, mogu da zaključim da je Grad Vršac grad sporta, rekao je sekretar Sporskog saveza Srbije Marinković.

Specijalno priznanje uručeno je Igoru Teševiću (Vamos). Za najboljeg pionira proglašen je Marko Mladenovski iz Atletskog kluba Atina, dok je najbolja pionirka Tara Đekić iz Džudo kluba Lokomotiva.

U kategoriji najbolji kadet-kadetkinja proglašeni su tekvondisti Ognjen Dragosavljević iz Tekvondo kluba Eurošped i Teodora Radojičić iz Tekvondo kluba Vršac. Najbolji junior Grada Vršca je Aleksej Fedor Pavkov iz Vršačkog Atletskog kluba 1926, najbolja juniorka je Jokanović Nevena iz Tekvondo kluba Eurošped, najbolji ovogodišnji senior je Damir Fejzić iz Tekvondo kluba Eurošped, a najbolja seniorka Tamara Kostić iz sportskog Paraglajding kluba Berkut.

Najbolji treneri ove godine su Marin i Mario Dujić iz Tekvondo kluba Eurošped, titulu najboljeg kluba dobio je Omladinski fudbalski klub Vršac, a nagrada za životno delo pripala je Zoranu Ilinčiću iz Atletskog kluba Atina.

Ove godine, čitavu manifestaciju ulepšale su plesne tačke devojčica iz plesnog studija Milenijum.

Ostale vesti