novembar 13, 2019
Vesti

Temperatura sutra i do 39 stepeni

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS) je upozorio da se danas i sutra očekuje veoma toplo vreme u Srbiji, s najvišom dnevnom temperaturom i do 39 stepeni Celzijusa.

U utorak će u Srbiji vreme biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Sutradan uveče i tokom noći na severu i zapadu Srbije, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde se očekuju kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 15 do 23 stepena, a najviša dnevna i do 39 stepeni.

Do petka i veći deo dana u subotu vreme u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplo, s ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. U subotu od popodneva se očekuje naoblačenje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, uz manji pad temperature najpre na severu i zapadu Srbije, a od nedelje se i u ostalim krajevima očekuje nestabilno vreme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

  • Svim hronično obolelim i osetljivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivane meteorološke situacije. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, malaksalost i glavobolja. Preporučuje se izbegavanje boravka napolju u najtoplijem delu dana, zatim zaštita od UV zračenja i smanjenje fizičkih napora. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja, saopštio je RHMZS.
Autor: Open View doo snosi punu krivičnu i materijalnu odgovornost za ovaj tekst

Ostale vesti